fbpx

GOLDRING SA


MRNA

Moderna Inc
  04.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG

mrna

 

LONG 04.08.2020

 

Moderna Inc. este una din companiile din sectorul de biotehnologie care dezvoltă și testează în prezent un vaccin pentru combaterea virusului SARS-COV-2.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 peste așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost la nivelul de 0,35$ față de estimările de 0,37$, în scădere față de pierderea netă de 0,40$ din T1 al anului 2019.

Moderna este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier MRNA. Compania a început tranzacționarea pe bursa pe data de 7 decembrie 2018, la un preț de 23$ pe acțiune.

Graficul săptămânal arată o creștere puternică a prețului acțiunii începând cu luna apr. 2020 până la rezistență formată din maximele din mai & iul. 2020, de la prețul de 87$ și deasupra. De la începutul lui apr. 2020 până în prezent, prețul acțiunii a crescut cu peste 150%.

 

Perspectivă pe termen mediu

Acțiunea se tranzacționează deasupra norului Ichimoku colorat în verde, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”. Totuși, prețul se află destul de departe de nor, ceea ce indica un nivel de supra-cumpărare.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce indică modificarea procentuală a prețurilor este încă pozitiv. Linia ROC a avut o mișcare ascendentă în perioada feb.-mai 2020, confirmând trendul ascendent al prețurilor. De la maximul din mai 2020, situat peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 200), linia ROC se corectează spre nivelul zero. Dacă linia ROC își va relua creșterea deasupra nivelului zero, acest fapt va indica o revenire a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence are o mișcare ascendentă din feb. 2020, confirmând trendul ascendent al prețurilor. Linia MACD se află deasupra unui nivel supra-cumpărat (nivelul 10), de unde este posibila o corecție.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Moderna întâmpină rezistență din partea vânzătorilor în jurul prețului de 87$. Totuși, investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT88$64$

mrna

 

SHORT 04.08.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Moderna arată că prețul nu a reușit să spargă în iul. 2020 o rezistență constituită din maximul anterior din mai 2020, de la 87$. Am asistat, de fapt, în luna iulie la o spargere falsă a acestui nivel de rezistență, prețul corecetându-se spre media mobila de 50 zile. Cel mai probabil cumpărătorii nu vor renunța și prețul va încerca din nou să depășească această rezistență. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile (50z și 200z EMA), ceea ce este un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Moderna este reflectată și în raportul puterii relative RS cu indicele Russell 3000. Linia RS, linia violet, a avut un trend ascendent în perioada feb.-mai 2020, confirmând trendul ascendent al prețului. Linia RS nu a reușit să spargă în iul. 2020 o rezistență constituită din maximul anterior din mai 2020, similar prețului.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Moderna. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în iul. 2020 ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul ascendent a pierdut din intensitate odată cu corecția prețului, cum linia ADX are tendința de corecție spre nivelul 25.

 

Concluzie finală:

  • Pe termen mediu este posibil să vedem o reluare a mișcării ascendente a prețurilor acțiunii și o retestare a zonei de rezistență din jurul prețului de 87$.
  • Pe termen scurt este posibil ca prețul să se corecteze în continuare spre un nivel de suport.
  • Se recomandă cumpărarea acestei acțiunii de către investitori numai dacă prețurile își vor relua creșterea deasupra nivelului de 87$.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA