fbpx

GOLDRING SA


MSFT

Microsoft Corporation
  23.05.2022

Microsoft Corporation este o corporație multinațională americană din sectorul tehnologic. Cele mai cunoscute produse software ale sale sunt linia de sisteme de operare Microsoft Windows, suita Microsoft Office și browserele web Internet Explorer și Edge. Produsele sale hardware emblematice sunt consolele de jocuri video Xbox și gama Microsoft Surface de computere personale. Segmentul de afaceri Intelligent Cloud se referă la produsele și serviciile de cloud ale corporației. Compania a fost fondată de Bill Gates și Paul Allen în 1975 și are sediul în Redmond, WA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului fiscal III din 2022 (trimestrul încheiat la sfârșitul lui martie 2022), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,22$, estimările fiind de 2,19$, în creștere cu 14% față de anul precedent. Microsoft distribuie către acționari un dividend pe acțiune de 0,62$ pe T3 din 2022 egal cu cel din T2 din 2022 (un randament al dividendelor de 0,98%).

Acțiunea Microsoft este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier MSFT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 1,9 trilioane de dolari, iar prețul acțiunii a scăzut de la maximele de la sfârșitul lui noiembrie 2021 și până în prezent cu circa 28%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,94 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 6% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short220$ – 222$14%292$

microsoft

De la maximele de la sfârșitul lui noi. 2021, prețul acțiunii Microsoft a scăzut de la un nivel de rezistență situat deasupra norul Ichimoku, de la circa 350$. Ele au căzut sub nor în luna mai 2022. Prețul se află într-un trend descendent sub norul Ichimoku, ceea ce este ”bearish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte a început să se coloreze în roșu.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este negativ. Linia indicatorului are o mișcare descendentă de la sfârșitul lui dec. 2021 și se mișcă acum spre un nivel supra-vândut (nivelul -20), ceea ce indică o presiune la vânzare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de vânzare la sfârșitul lui dec. 2021, cum s-a intersectat și a trecut sub semnalul său (linia roșie), aproape de un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 20). Linia indicatorului are o mișcare descendentă și se îndreaptă să testeze un nivel supra-vândut (nivelul -10), ceea ce indică o presiune la vânzare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Microsoft are un trend descendent. Investitorii ar putea privi orice raliu al acțiunii ca pe o oportunitate de a vinde.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short220$ – 222$14%292$

microsoft

 

Graficul zilnic al Microsoft arată că prețul a avut maxime mai joase de la sfârșitul lui dec. 2021, corectându-se spre maximele din feb. 2020, de la circa 191$. În acest moment, acțiunile se tranzacționează sub mediile mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bearish”. Media mobila de 200 zile a coborât sub cea de 50 zile (”death cross”).

Preferința investitorilor pentru acțiunea Microsoft este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele de acțiuni Dow Jones 30 – DJIA. Linia RS a avut o mișcare descendentă de la nivelul de rezistență (maximele de la sfârșitul lui 2021), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul descendent, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre un nivel de suport (linia verde).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut scăderea acțiunii Microsoft. Indicatorii direcționali un semnal de la începutul lui ian. 2022, ce arată o direcție descendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut sub –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul nu este acum foarte puternic cum linia ADX se află ușor peste nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului descendent al prețului acestei acțiuni.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA