fbpx

GOLDRING SA


NDAQ

Nasdaq
  14.05.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG99$120$

NASDAQ

 

LONG 14.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Nasdaq Inc. (simbol bursier: NDAQ, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata ca preturile actiunii se afla intr-o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020. Ele se indreapta spre un nivel de rezistenta constituit din maximul istorice de la inceputul lui feb. 2020, de la circa 120$ (linia rosie).

Preturile actiunii Nasdaq au crescut cu peste 50% de la minimul din martie 2020 pana in prezent. Este una dintre cele mai mari burse de valori din lume.

Preturile au reusit sa treaca din nou deasupra norului Ichimoku la inceputul lui apr. 2020, iar ”Lagging Span” (linia violet) le-a urmat. Semnalul trimis trebuie confirmat, cum norul deplasat inainte este inca colorat in rosu. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este inca negativa, dupa ce a cazut la un nivel foarte supra-vandut (nivelul -20.0) odata cu caderea preturilor din feb.-mar. 2020. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020 spre nivelul zero. Daca ROC va deveni pozitiva si se va misca spre un nivel supra-cumparat (nivelul 10.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare la inceputul lui mai 2020, deasupra nivelului zero, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalul său (sageata verde). Linia indicatorului are o traiectorie ascendenta de la minumul de la sfarsitul lui mar. 2020 spre un nivel supra-cumparat (nivel 2.0), confirmand trendul preturilor. Daca linia MACD va continua miscarea spre nivelul supra-cumparat, acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumparare.

In general actiunea Nasdaq si-a revenit dupa caderea din feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

PozițieStop LossTarget price
LONG99$120$

NASDAQ

 

LONG 14.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Nasdaq a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020, peste asteptarile analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 1,50$ fata de estimarile de 1,45$ (o surpriza pozitiva de +0,05$), in crestere cu 23% fata de profitul net pe actiune pe T1 din 2019. Compania va distribui un dividend brut pe actiune in valoare de 0,49$ aferent T1 din 2020, in crestere cu circa 4% fata de dividendul brut de 0,47$ aferent T4 din 2019, ceea ce inseamnă un randament al dividendelor de circa 1,8%.

Graficul zilnic al Nasdaq arata ca preturile actiunii se afla intr-un nou raliu de la minimul din mar. 2020. Ele se indreapta acum spre un nivel de rezistenta constituit din maximul istoric din feb. 2020. Cel mai probabil raliul va avea forta necesara sa testeze din nou aceasta rezistenta. Preturile se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200d EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Nasdaq este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta de la minimul din mar. 2020, dar nu a reusit sa depaseasca nivelul de rezistenta (linia rosie). Linia are o traiectorie descendenta de la maximul de la inceputul lui apr. 2020. Daca preturile vor testa maximul din feb. 2020, atunci linia RS ar trebui sa-si reia cresterea.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Nasdaq (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal de la inceputul lui apr. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca preturile actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul slab, cu ADX sub nivelul 20.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA