fbpx

GOLDRING SA


NFLX

Netflix Inc.
  16.09.2021

Netflix, Inc. este un furnizor de servicii de streaming și seriale de televiziune pe internet, adeseori seriale și filme originale producție proprie. Abonații companiei pot viziona serii originale, documentare, filme de lung metraj, precum și emisiuni de televiziune și filme direct pe ecrane, televizoare, computere și dispozitive mobile conectate la internet. Compania operează pe trei segmente: streaming intern, streaming internațional și DVD intern. Segmentul de streaming intern include servicii care transmit conținut către membrii săi din Statele Unite. Segmentul de streaming internațional include servicii care transmit conținut către membrii săi în afara Statelor Unite. Segmentul DVD intern include vânzarea și închirierea DVD-urilor prin poștă.

Rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021 au fost sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 2,97$ (fiind estimat 3,16$), în creștere cu 87% în raport cu profitul net aferent trimestrului II din 2020. Compania nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Netflix este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier NFLX. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 258 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din iunie 2021 și până în prezent cu circa 22%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,76 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 24% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
LONG650$10%540$

netflix

 

De la minimele din mai – iun. 2021, prețul acțiunii Netflix a crescut de la un nivel de suport situat în interiorul norului Ichimoku, reușind să treacă deasupra norului, dar apoi au revenit destul de rapid în interiorul acestuia în iul.- aug. 2021. În a doua parte a lunii aug. 2021, prețul a ieșit din nou deasupra norului ca urmare a ultimului trend, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul trebuie confirmat, cum norul deplasat înainte colorat în verde este destul de subțire.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport și s-a îndreptat spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20). Linia ROC se corectează acum ușor, fapt ce indică că trendul poate pierde din momentum.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui iul. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din iun. 2021 și se îndreptă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Netflix se afla într-un raliu de la minimele din mai – iun. 2021. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long650$10%540$

netflix

 

Graficul zilnic al Netflix arată că prețul a spart la începutul lunii sept. 2021 un nivel de rezistență constituit din limita superioara a triunghiului ascendent format pe grafic (de culoare violet), de la circa 570$. După această spargere, este posibil ca prețul să testeze fosta rezistență care poate deveni acum un suport (schimbare de polaritate). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Netflix este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, dar mișcarea nu are suficientă forță să țină pasul cu raliul acțiunii. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Netflix. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna aug. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic, cum linia ADX are o traiectorie ascendentă și se apropie de pragul de alerta de 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Investitorii pot intra la cumpărare atâta timp cât prețul acțiunii nu revine sub nivelul de suport de la circa 570$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA