fbpx

GOLDRING SA


NOC

Northrop Grumman
  22.08.2022

Northrop Grumman este o companie americană din industria tehnologiei aerospațiale și de apărare. Proiectează, dezvoltă, construiește și susține unele dintre cele mai avansate produse din lume, de la avioane și nave spațiale de ultimă generație, până la sisteme de securitate cibernetică și radare. Compania a construit bombardierul strategic invizibil B-2 Spirit, iar în prezent, conduce dezvoltarea B-21 Raider care vor înlocui B-2 în 2026-2027. Printre celelalte proiecte actuale ale Northrop Grumman se numără dezvoltarea și producția telescopului spațial James Webb. Compania a fost singurul ofertant al programului Air Force`s Ground Based Strategic Deterrent, care își propune să dezvolte și să construiască o nouă rachetă balistică intercontinentală.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2022 ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 6,06$, față de estimările de 6,10$, în scădere cu 6% față de rezultatul din 2021. În primul trimestru, compania a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 1,73$, mai mare decât cel de 1,57$ din trimestrul IV 2021.

Acțiunea Northrop Grumman este listată la  New York Stock Exchange, sub simbolul bursier NOC. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 76 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din iul. 2022 și până în prezent cu circa 13%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,62 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 38% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long550$12%460$

NOC

 

De la minimele din ian. 2021, prețul acțiunii Northrop Grumman a trecut deasupra norului Ichimoku la începutul lui apr. 2021, de la circa 285$. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku testând un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 491$ (linia roșie). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

 

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Din mar. 2021, linia ROC s-a mișcat în ceea mai mare parte între un nivel ușor sub zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 25), ceea ce a menținut presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui dec. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia MACD a avut o mișcare ascendentă și a atins în apr. 2022 un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 22), de unde a început să se corecteze ușor.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Northrop Grumman are o mișcare ascendentă. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long550$12%460$

NOC

 

Graficul zilnic al Northrop Grumman arată că prețul testează din nou un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mar. și iun. 2022, de la circa 491$ (linia roșie). După ce s-au aflat într-o perioada de consolidare, acțiunea se află într-un raliu de la baza formată pe grafic și se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Northrop Grumman este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). De la un nivel de suport constituit din minimele din nov. 2021, linia RS a avut o mișcare ascendentă pana la maximele de la începutul lui iul. 2022 (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Din iul. 2022, linia RS s-a corectat pana un nivel de suport (linia violet). Daca prețul va reuși să spargă nivelul de rezistență, atunci linia RS ar trebui să își reia creșterea și să depășească propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Northrop Grumman. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui iul. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Deocamdată raliul prețurilor este unul slab cum ADX este sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Investitorii ar trebui să intre la cumpărare numai dacă prețurile vor reuși să treacă peste nivelul de rezistență de la circa 491$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA