Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

LINDE, cea mai mare companie de gaze industriale din lume

LINDE, cea mai mare companie de gaze industriale din lume Previous item Va atinge AMD prețul de... Next item Volumul, componenta de...

LINDE, cea mai mare companie de gaze industriale din lume

Linde plc este o companie chimică multinațională cu sediul în Irlanda, formată din fuziunea Linde AG din Germania (fondată în 1879) și Praxair (înființată în 1907 ca Linde Air Products Company) din Statele Unite. Este cea mai mare companie de gaze industriale din lume, după cotă de piață și venituri. Acțiunile Linde sunt tranzacționate în Germania și Statele Unite și sunt incluse în indicii DAX 30 și S&P 500 din acele țări. Grupul Linde are peste 600 de companii afiliate în aproximativ 100 de țări , cu clienți din sectoarele industrial, retail, comerț, știință, cercetare și public.

Grupul Linde are astăzi două domenii principale de activitate: gaz (gaze industriale și gaze medicale) și inginerie. În zona gazelor industriale, există mai multe nume de marcă consacrate, inclusiv Linde, AGA, BOC, TIG, MOX, Afrox și PanGas. HiQ este utilizat ca un identificator pentru gaze de specialitate de înaltă puritate și de înaltă calitate pentru toate aceste mărci comerciale. În zona gazelor medicale, Linde este cunoscută cu următoarele nume: Linde Gas Therapeutics, AGA Medical, INO Therapeutics, Linde Homecare, Farmadomo și Life Gas.

La 21 iunie 1879, Carl von Linde a fondat Gesellschaft für Linde’s Eismaschinen Aktiengesellschaft pentru a-și dezvolta în continuare activitatea în dezvoltarea sistemelor mecanice de refrigerare pentru industria berii și alimentară. După succesul pe această piață, el a trecut la dezvoltarea sistemelor de temperatură mai scăzută, rezultând în 1895 un brevet care acoperă lichefierea aerului. Din această activitate compania sa a dezvoltat echipamente pentru separarea aerului și a altor gaze. Procesul lui Linde a fost brevetat în 1902 și exploatat imediat de prima instalație de separare a aerului la scară largă instalată în lucrările Linde din Höllriegelskreuth, lângă München, în 1903.

În 1906, Carl Von Linde a decis să-și extindă compania de extracție a oxigenului în străinătate, vizând America, unde nicio altă companie nu a încercat extragerea oxigenului la scară industrială. El și-a deschis prima fabrică în America la Buffalo, New York în 1907, cunoscută sub numele de Linde Air Products Factory.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 1,90$ față de estimările de 1,65$ (o surpriza pozitivă de 0,25$), în creștere cu circa 4%  față de T2 din 2019.  Compania distribuie un dividend pe acțiune în valoare de 0,963$ aferent T2 din 2020, egal cu cel aferent T1 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 1,54%.

Acțiunile LIN au crescut cu peste 140% în ultimii 4 ani.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Linde în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul LIN.

Dorești să investești și tu în acțiunile LIN și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Szabolcs Ciocuță,

Broker Goldring

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.