Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Square Inc. – soluții de plăți online pentru comercianți

Square Inc. –  soluții de plăți online pentru comercianți Previous item Bursa: între valul doi și... Next item Va reuși aurul să atingă...

Square Inc. – soluții de plăți online pentru comercianți

Comerțul online a fost, probabil, cel mai mare beneficiar de pe urma pandemiei prin care trecem. Restricțiile de circulație impuse de majoritatea statelor lumii i-au determinat pe oameni să își facă mare parte a cumpărăturilor în mediul online, iar plățile au fost intermediate, în cele mai multe cazuri, cu cardul.  Reprezentantul unei firme de curierat din România afirma recent că, perioada pandemiei a fost „ca un Black Friday care a ținut două luni”.

Square Inc este o companie care oferă dispozitive pentru plăți mobile, dar și servicii financiare pentru comercianți. A fost fondată în 2009 de către Jack Dorsey (care este și co-fondator Twitter) și Jim McKelvey.

Square Inc. oferă cititoare de carduri gratuite pentru utilizatorii săi, încasând comisioane și taxe pentru fiecare tranzacție efectuată cu cardul. Compania nu percepe taxe de administrare sau de emitere. Totodată, compania oferă și servicii pe bază de subscriere, ca Square Payroll, Customer Engagement și Square Register.  În 2015, Square a lansat Square Cash (ulterior redenumită Cash App), care permite transferuri de bani între utilizatori

În ultimii ani compania a făcut mai multe investiții, dar și achiziții, printre care se numără: investiția în Victory Park Capital, o firmă de asset-management, achiziții, precum Zesty (o companie de food-delivery), Weebly (o companie de creare website) și cea mai recentă, Dessa, o companie de deep-learning.

Pe primul trimestru al anului 2020 veniturile companiei au crescut cu 44% față de perioada similară a anului trecut, până la nivelul de 1,38 miliarde dolari. În același timp, compania a înregistrat un rezultat net de minus 105,9 milioane dolari față de minus 38,2 milioane în aceeași perioadă a anului trecut.

În noiembrie 2015 a avut loc listarea acțiunilor Square (simbol SQ) la bursa de la New York.

De la listare și până în prezent, acțiunile SQ înregistrează o creștere de aproximativ 800%, atingând recent noi maxime.

 

Știați că..

  • Inspirația pentru crearea unui astfel de serviciu a apărut atunci când, Jim McKelvey nu a reușit să vândă robinete și accesorii din sticlă în valoare de 2000 dolari, pe motiv că nu putea accepta plăți cu cardul?
  • Numele de Square vine de la forma pătrată a cititoarelor de carduri furnizate de către companie?

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Square Inc. în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul SQ.

 

Dorești să investești și tu în acțiunile SQ și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

 

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian

Broker SSIF GOLDRING SA

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.