Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Volumul, componenta de bază a analizei tehnice

Volumul, componenta de bază a analizei tehnice Previous item LINDE, cea mai mare... Next item Zillow Group...

Volumul, componenta de bază a analizei tehnice

Definiție

Volumul este utilizat pentru a măsura cantitatea dintr-un anumit activ financiar tranzacționat într-o anumită perioadă de timp. De exemplu, la acțiuni, volumul se măsoară prin acțiunile tranzacționate. Pentru contracte futures, volumul se bazează mai mult pe numărul de contracte. Privind modelele de volum de-a lungul timpului, traderi pot înțelege mai bine punctele tari ale creșterilor și scăderilor acțiunilor, precum și ale piețelor în general.

Indicatorul poate informa traderii cu privire la activitatea pieței. Este important să rețineți semnificația volumului în ceea ce privește trendul pieței. Când prețul scade în timp ce volumul crește, acest lucru poate arăta că un trend adună forță spre schimbarea direcției. În cazul în care prețul atinge noi maxime sau minime în timp ce volumul scade, acest lucru ar putea însemna că este posibilă o inversare potențială. Există mulți indicatori de analiză tehnică care se bazează pe volum, câteva exemple fiind indicatorul Klinger, indicatorul Volum echilibrat și prețul mediu ponderat în volum.

Ce anume să cauți

Atunci când utilizați un indicator pe bază de volum sau analizați volumul în special, există câteva modalități de a determina puterea sau slăbiciunea mișcării. Multe persoane aleg să intre în piață pe mișcările puternice de schimbare și să uite cu totul mișcările slabe sau chiar să urmărească o intrare în direcția opusă. Următoarele sunt câteva orientări care se pot dovedi utile atunci când se analizează volumul în deciziile de tranzacționare.

  • Confirmarea trendului: Un activ în creștere este uneori întâmpinat de creșterea volumului, iar uneori apare opusul și există o creștere a prețului și o scădere a volumului. Acest lucru poate sugera o lipsă de interes public și poate servi drept avertisment pentru inversarea potențială a trendului. Principala soluție de reținut aici este următoarea: o creștere sau o scădere a prețului pe un volum mic are puțin sens, nu este un semnal suficient de semnificativ pentru a justifica acțiunea de tranzacționare. În timp ce, pe de altă parte, o creștere sau o scădere a prețului pe un volum mare este suficient de puternică pentru a justifica acțiunea, deoarece avertizează traderul că a existat o schimbare fundamentală.
  • Volumul în ceea ce privește inversarea prețurilor: Inversările de preț pot fi adesea observate cu ajutorul indicatorului de volum. Volumul ar trebui luat în considerare alături de un istoric, dar mai important, istoria sa recentă. Cu cât istoria este mai recentă, cu atât datele se vor dovedi mai eficiente și relevante.

Concluzii

Volumul este excelent pentru studierea tendințelor, cu multe modalități de utilizare a indicatorului. Una peste alta, ajută la identificarea forței sau slăbiciunii pieței și poate confirma mișcările de preț acolo unde ar putea exista o inversare.

 

Szabolcs Ciocuță,

Broker Goldring

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.