fbpx

GOLDRING SA


NVO

Novo Nordisk A/S
  27.03.2023

Novo Nordisk A/S este o companie globală din domeniul sănătății implicată în descoperirea, dezvoltarea, fabricarea și comercializarea de produse farmaceutice. Își desfășoară activitatea prin intermediul segmentelor de Îngrijire pentru diabet și obezitate și Biopharm. Segmentul de Îngrijire a diabetului și a obezității include insulină, GLP-1 și sisteme de administrare aferente, produse antidiabetice orale, obezitate și alte boli cronice grave. Segmentul Biopharm se concentrează pe tulburări rare ale sângelui, tulburări endocrine rare și terapia de substituție hormonală. Compania are sediul în Bagsværd, Danemarca.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost de 0,87 dolari față de estimările de 0,85 dolari, în creștere cu 21% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului IV din 2021. Firma va distribui acționarilor un dividend pe acțiune de 0,85 dolari pe acțiune pentru semestrul II din 2022, în creștere cu 17% față de semestrul II din 2021.

Acțiunea Novo Nordis este listată pe bursa de acțiuni NYSE sub simbolul bursier NVO și pe bursa Nasdaq Nordic din Copenhaga sub simbolul bursier NOVO. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 347 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din septembrie 2022 și până în prezent cu aproximativ 60%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are o valoare de 0,31, ceea ce indică faptul că prețul este, teoretic, cu 69% mai puțin volatil decât cel al pieței.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long170$11%140$

NVO

De la minimul din sept. 2022, de la un nivel de suport de la circa 95$, prețurile acțiunii Novo Nordisk au ieșit definitiv deasupra norului Ichimoku în luna oct. 2022. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet), care arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la adâncitură făcută de minimele din sept.-oct. 2022, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a depășit un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 30), ceea ce a indicat o presiune la cumpărare. De la acest nivel, linia ROC s-a corectat spre nivelul zero și face o nouă adâncitură în mar. 2023.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare la sfârșitul lunii oct. 2022, întrucât s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia MACD are o mișcare ascendentă și se situează deasupra unui nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 8), ceea ce indică o presiune la cumpărare. De la acest nivel, linia MACD se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Novo Nordisk a avut o tendință ascendentă de la minimul din septembrie 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long170$11%140$

NVO

Graficul zilnic al Novo Nordisk arată că prețurile se află într-un trend ascendent de la minimele din sept. 2022 și au trecut în luna noi. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la aproximativ 116$ (linia violet). Preturile au înregistrat noi minime mai ridicate în feb. și mart. 2023, depășind nivelul de 150$. Media mobilă pe 50 zile a trecut deasupra celei pe 200 zile la începutul lunii noi. 2022. Se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Novo Nordisk este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport constituit din minimele din mar.-apr. 2022, linia RS are o mișcare ascendentă și a trecut la sfârșitul lunii noi. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia violet), confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Novo Nordisk. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lunii noi. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețurilor trebuie confirmat, deaorece linia ADX este încă sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare doar dacă prețul se menține peste pragul de circa 146$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA