fbpx

GOLDRING SA


NXPI

NXP Semiconductors NV
  24.07.2023

NXP Semiconductors NV este o companie de tip holding care produce cipuri, microcontrolere, controlere pentru celulele bateriei, procesoare utilizate într-o gamă largă de aplicații de pe piața finală, precum industria auto, sectorul industrial, industria de retail, telefoane mobile și infrastructură de comunicații, internetul lucrurilor (IoT). Compania are sediul în Eindhoven, Țările de Jos.
Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 3,19$ (față de estimările de 3,02$), în scădere cu 4% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 1,014$ aferent trimestrului I din 2023, egal cu cel aferent trimestrului IV din 2022. Compania va publica luni, 24 iulie 2023, rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2023 (se estimează un profit net de 3,28$).

Acțiunea NXP Semiconductors NV este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier NXPI. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 55,5 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din oct. 2022 și până în prezent cu peste 60%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,55, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 55% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long240$13%190$

NXPI

De la minimul din oct. 2022, prețurile acțiunii NXP Semiconductors au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 132$ și au ieșit definitiv deasupra norului în luna iunie 2023, după corecția suferită de la vârful atins la sfârșitul lunii ian. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura din apr. – mai 2023, situată sub nivelul zero, linia indicatorului are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lunii noi. 2022, întrucât s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut (nivelul – 7,5). De la adâncitura din oct. 2022, linia indicatorului are un trend ascendent cu minime mai înalte și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 7,5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea NXP Semiconductors are un trend ascendent de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long-$-%-$

NXPI

Graficul zilnic al NXP Semiconductors arată că prețurile au spart la sfârșitul lunii iun. 2023 un nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 198$. După această spargere, acestea și-au continuat raliul până la maximele din iulie, acolo unde se corectează ușor. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 zile a trecut din nou peste cea pe 200 zile la începutul lunii iun. 2023. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este “bullish“.

Preferința investitorilor pentru acțiunea NXP Semiconductors este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din apr.-iun. 2023), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte și să testeze propria rezistență (linia de culoare roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii NXP Semiconductors. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lunii noi. 2022, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Indicatorii direcționali au trimis un semnal și la sfârșitul lunii mai 2023. Linia ADX (linia violet) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul destul de puternic acum, deoarece linia ADX se află peste nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Prețul se poate îndrepta spre maximele istorice de la începutul lunii dec. 2021, de la circa 240$. Pe termen scurt, prețul acțiunii se corectează. Se recomandă ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul revine și trece peste nivelul de 224$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA