Okta, managerul identității și pariul Wall Street-ului

Okta a fost fondată în 2009. Actualul CEO co-fondatorul Okta, Todd McKinnon, a ocupat anterior funcția de vicepreședinte la Salesforce. În 2015, compania a atras o finanțare de 75 milioane de dolari, ajungând la o evaluare de 1,2 miliarde de dolari.

Okta conectează orice persoană cu orice aplicație de pe orice dispozitiv. Este un serviciu de gestionare a identității, de tip business, creat pentru cloud, dar compatibil cu multe aplicații locale. Okta vinde șase servicii, inclusiv o singură soluție de conectare, care permite utilizatorilor să se autentifice într-o varietate de sisteme folosind un proces centralizat. De exemplu, compania revendică posibilitatea de a vă conecta la Gmail, Workday, Salesforce și Slack cu o singură conectare. De asemenea, oferă servicii de autentificare API.

În ianuarie 2019, compania avea peste 100 de milioane de utilizatori înregistrați, iar în ianuarie 2020, avea peste 1,4 miliarde de dolari sub formă de cash.

Prima zi de tranzacționare pentru acțiunile Okta a fost în 2 aprilie 2017, prețul de deschidere fiind de aproximativ 23 dolari/acțiune. După trei ani, acțiunea se tranzacționează la un preț de 120 dolari/acțiune.

Știați că:  Okta a avut în 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 400 milioane de dolari și peste 1500 de angajați.

Găsiți analiza tehnică a evoluției acțiunilor Okta în secțiunea Analize, căutând simbolul OKTA

sursa:e n.wikipedia.org, okta.com, finance.yahoo.com

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
3 years ago

Suportul pentru Okta este in Romania, in Brasov si mai nou Constanta!

Judit Zoltani
3 years ago

Actiunile OKTA au crescut cu 3.5% ieri!