fbpx

GOLDRING SA


OXY

Occidental Petroleum
  29.08.2022

Occidental Petroleum Corporation este o companie americană angajată în explorarea hidrocarburilor în Statele Unite și Orientul Mijlociu , precum și în producția petrochimică în Statele Unite , Canada și Chile. Sediul companiei este în Houston, Texas.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 3,16$, estimările fiind de 3,03$, în creștere cu 888% față de profitul net pe acțiune din urmă cu un an. Firma distribuie către acționari un dividend pe acțiune de 0,13$.

Acțiunea Occidental Petroleum Corporation este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier OXY. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 68,5 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din sept.-oct. 2020 și până în prezent cu circa 730%.

Warren Buffet a continuat să-și mărească poziția în Occidental Petroleum, prin Berkshire Hathaway, deoarece a raportat achiziții importante. Participația Berkshire reprezintă aproximativ 20%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,91 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 91% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long82$11%65$

OXY

 

De la minimele din sept.-oct. 2020, prețul acțiunii Occidental Petroleum a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 8,5$, reușind să iasă definitiv deasupra norului începând cu sept. 2021. Trendul descendent trasat de la maximul din oct. 2018 s-a inversat, iar acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este ușor pozitiv. De la minimele din sept.-oct. 2020, linia ROC s-a mișcat în ceea mai mare parte între un nivel ușor sub zero și un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 100), ceea ce a menținut presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lui iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -8). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă cu minime mai înalte, și stă să genereze un nou semnal de cumpărare, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Occidental Petroleum are un trend ascendent de la minimele din sept.-oct. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long82$11%65$

OXY

 

Pe graficul zilnic al acțiunii Occidental Petroleum prețul acțiunii depășise un nivel de rezistență constituit din vârful de la sfârșitul lui mai 2022, de la circa 74$ (linia violet), dar s-a retras și se întoarce acum pentru a găsi suport. Dacă trendul ascendent va continua, prețul ar trebui să se îndrepte spre următorul nivel de rezistență constituit din maximele din mai-iul. 2018, de la circa 86$ (linia roșie). Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Occidental Petroleum este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS are un trend ascendent de la un nivel de suport constituit din minimele din oct. 2020, confirmând trendul ascendent al acțiunii. Dacă prețul va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Occidental Petroleum (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis mai multe semnale ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Trendul nu este unul foarte puternic acum, este în formare.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și testarea maximele din mai-iul. 2018.

Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul revine peste nivelul de rezistență constituit de maximul de la sfârșitul lui mai 2022, de la circa 74$.

 

Analiză Goldring,

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA