fbpx

GOLDRING SA


PANW

Palo Alto Networks
  04.12.2023

Palo Alto Networks, Inc. este o companie de securitate cibernetică care oferă o gamă largă de produse și servicii de securitate. Este cunoscută pentru soluțiile firewall de ultimă generație, care oferă protecție avansată împotriva amenințărilor pentru rețelele informatice și pentru aplicații și medii native cloud. Produsele și serviciile companiei urmăresc prevenirea atacurilor cibernetice și securizarea diferitelor tipuri de medii IT. Compania este lider global în domeniul securității cibernetice și oferă inovații continue pentru a permite o transformarea digitală sigură. Compania are sediul în Santa Clara, California, SUA.

O defalcarea a veniturilor companiei pe tipuri de produse este prezentată aici.

PANW

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2024 (anul fiscal 2023 s-a terminat la sfârșitul lui iulie 2023), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,38$ (față de estimările de 1,16$), în creștere cu 66% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2023. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Palo Alto Networks este listată pe bursa de acțiuni americană NASDAQ, sub simbolul bursier PANW. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 93,4 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din iunie 2022 și până în prezent cu circa 125%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,12, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 12% mai volatil în comparație cu piața

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long360$21%240$

PANW

De la minimele din ian. 2023, prețurile acțiunii Palo Alto Networks au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la 132$. Acestea au ieșit deasupra norului în luna feb. 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura din dec. 2022-ian. 2023, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40) în funcție de evoluția prețului. Linia ROC aproape atinge acum un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lui feb. 2023, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -10). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă cu minime mai înalte și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 20). Ulterior, linia MACD s-a corectat spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 10). De la acest nivel de suport, indicatorul generează un nou semnal de cumpărare la sfârșitul lui noi. 2023, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Palo Alto Networks are un trend ascendent de la minimele din ian. 2023. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy310$5%280$

PANW

PANWGraficul zilnic al Palo Alto Networks arată că prețurile au depășit în luna mai 2023 un nivel de rezistență (de culoare violet) constituit de maximele anterioare, de la circa 200$. De la minimele din noi. 2023, acestea au depășit un nivel de rezistență (de culoare violet punctat) și se află într-un nou raliu spre 300$. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile la începutul lui mar. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Palo Alto Networks este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din ian. 2023) și a spart un nivel de rezistență (de culoare violet), confirmând mișcarea prețurilor. În a doua parte a lunii noi. 2023, linia RS a spart din nou un nivel de rezistență (de culoare violet punctat), confirmând din nou. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Palo Alto Networks. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna ian. 2023, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu este unul în formare, deoarece linia ADX a depășit nivelul 20.

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA