fbpx

GOLDRING SA


PCTY

Paylocity Holding Corporation
  09.10.2020

Paylocity Holding Corporation este o companie din Statele Unite ale Americii, care oferă, printr-un mediu cloud, softuri de salarizare și de gestiune a resurselor umane destinate companiilor de diferite mărimi din industrii precum: servicii financiare, sănătate, producție, educație, HoReCa, retail, transport sau tehnologie.

Acțiunile Paylocity se tranzacționează pe NASDAQ, sub simbolul bursier PCTY. Prețul acțiunii a crescut de la minimul din Martie și până în prezent cu peste 155%. De curând, prețul a depășit un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din lunile Februarie, Iulie și Septembrie ale acestui an.

Rezultatele financiare din al doilea trimestru al acestui an au fost peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune estimat era de 0$, dar compania a reușit să înregistreze un profit pe acțiune de 0,11$. În scădere față cu 45% față de rezultatul din aceeași perioadă a anului 2019. Compania nu distribuie dividende.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG160$180-182$

PCTY

În luna Martie a acestui an, prețul acțiunii a găsit un nivel de suport aflat ușor sub norul Ichimoku, de atunci acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Martie și până la maximul din Iunie, confirmând raliul prețului. Linia ROC a atins un nivel considerat „supra-cumpărat” (peste nivelul 80), urmând apoi să înceapă o corecție spre nivelul zero. Totuși, linia crește din nou de la nivelul zero, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, sub nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din Aprilie și atinge acum un nivel considerat a fi foarte „supra-cumpărat” (nivelul 10), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Paylocity are un trend puternic ascendent după căderea survenită la începutul anului în lunile Februarie-Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
LONG160$180-182$

PCTY

Trendul ascendent al prețului este vizibil și pe graficul zilnic al Paylocity. La sfârșitul lui Septembrie, acțiunile au reușit să treacă definitiv peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, iar acum se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Paylocity este reflectata și în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Linia RS a avut un trend ascendent început de la minimele din Aprilie, iar la sfârșitul lunii Septembrie, linia RS a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la începutul anului, confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Paylocity. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lunii Aprilie, ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Intensitatea trendul pe care se află acțiunea este acum destul de puternic, cu indicatorul ADX este ușor peste 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Dorești să investești în acțiunile PCTY dar nu ai cont de tranzacționare pentru piețele externe? Accesează pagina: Deschidere Cont și aplică pentru unul în 5 minute.

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA