fbpx

SSIF GOLDRING SA


PFE

Pfizer
  21.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG34$42$-43$

PFE

 

LONG 21.08.2020

 

Analiză cu perspetivă pe termen mediu.

Pfizer Inc. este una din companiile din industria farmaceutica care dezvoltă și testează în prezent un vaccin pentru combaterea virusului SARS-COV-2. Gigantul farmaceutic, care lucrează alături de BioNTech, un producător german de medicamente cu un sediu la Cambridge, Massachusetts, SUA a injectat doze din potențialul său vaccin, BNT162, în primii participanți umani din SUA încă de la începutul lunii mai 2020.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,78$ fata de estimările de 0,64$ (o surpriza pozitiva de +0,14$), în scădere cu 2,5% față de profitul net pe acțiune pe T2 din 2020. Compania distribuie un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,38$ aferent T2 din 2020, egal cu cel din T1 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 4%.

Pfizer este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier PFE. După căderea de la începutul lui ian. 2020, prețurile acțiunii au făcut două minime mai înalte, în lunile mar. & apr. 2020, spre maximele istorice din dec. 2018. De la minimul din mar. 2020 până în prezent, prețurile acțiunii au crescut cu circa 40%.

Începând cu a doua parte a lunii mar. 2020, prețurile s-au deplasat spre norul Ichimoku, dar au întâmpinat o rezistentă la marginea superioara a norului în lunile apr. & mai 2020. De la minimul din iun. 2020, prețurile s-au deplasat din nou spre norul Ichimoku și au reușit sa iasă deasupra norului în iul. 2020, ceea ce este ”bullish”. Norul deplasat înainte s-a colorat în verde. Semnalul trebuie consolidat cum prețurile se află la mică distanță deasupra norului.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este ușor pozitiv. Linia ROC are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020, confirmând trendul prețurilor. Dacă linia ROC își va relua creșterea spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare în a doua parte a lunii iul. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia MACD are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020, confirmând trendul prețurilor. Dacă linia MACD își va continua creșterea spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 1.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Pfizer are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG34$42$-43$

PFE

 

LONG 21.08.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Pfizer arată că prețurile au spart linia de rezistență (neckline) a unui patern Cap și Umeri (Head and Shoulders) la sfârșitul lui iul. 2020. Ele ar trebui să se îndrepte spre rezistența de la circa 40$ și apoi spre următoarea zonă rezistență de la 43-44$. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Pfizer este reflectată în puterea relativă RS – Relative Strength în raport cu indicele DJIA (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o mișcare ascendentă de la minimul de la sfârșitul lui iun. 2020. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre un nivel rezistență constituit din maximele anterioare din iun. 2019 și mar.-mai 2020.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Pfizer (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la mijlocul lui iul. 2020 ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este unul puternic, cum linia ADX se află acum peste nivelul de 25.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA