fbpx

GOLDRING SA


PG

The Procter & Gamble Company
  10.01.2022

The Procter & Gamble Company este unul dintre cei mai importanți producători de bunuri de larg consum nealimentare la nivel mondial. Compania operează prin cinci segmente: Beauty; Grooming; Health Care; Fabric & Home Care; Baby, Feminine & Family Care. Oferă produse sub mărci precum Olay, Old Spice, Safeguard, Head & Shoulders, Pantene, Rejoice, Mach3, Prestobarba, Venus, Cascade, Dawn, Febreze, Mr. Clean, Bounty și Charmin. Compania a avut vânzări nete consolidate de 76,1 miliarde de dolari în anul fiscal 2021 și își vinde produsele în aproximativ 180 de țări, în principal prin comercianți retail, magazine alimentare, magazine universale, distribuitori, magazine pentru copii, magazine de înfrumusețare specializate, farmacii și comerț electronic.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2022 (an fiscal terminat la 30 iunie 2021) peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost de 1,61$, în scădere cu 1% față de profitul net pe acțiune din primul trimestru 2021. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,87$ în primul trimestru din 2022, egal cu cel din trimestrul IV 2021 (un randament anual din dividende de 2,14%).

Acțiunea Procter & Gamble este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier PG, fiind inclusă în indicii DJIA, S&P 100 și S&P 500. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 393,8 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din mar. 2020 și până în prezent cu peste 70%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,45 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 55% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long175$7%150$

PG

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Procter & Gamble a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 94$. În luna iul. 2020, prețul a ieșit deasupra norului și a atins un nivel de rezistență, de la circa 145$ (linia violet). Retragerea ce a urmat a găsit un suport la marginea superioară a norului, nivel de unde prețul și-a reluat creșterea. Acțiunile se tranzacționează deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia ROC a avut o mișcare ascendentă de la minimele din ian.-feb. 2021 spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 10), apoi în perioada mai-oct. 2021 s-a mișcat între nivelul zero și nivelul 10, iar de la minimul din oct. 2021, din nou, are o mișcare ascendentă. Linia ROC se îndreaptă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare din luna apr. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -2). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și se îndreaptă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 6), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Procter & Gamble are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long175$7%150$

PG

Graficul zilnic al Procter & Gamble arată că prețul a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din oct.-nov. 2020 și mai recent aug. & sept. 2001, de la circa 145$ (linia violet). Acțiunile se află într-un raliu de la minimele de la sfârșitul lui nov. și începutul lui dec. 202, dar au întâmpinat o mini-rezistență la începutul lui ian. 2022, la circa 165$. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Procter & Gamble este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele DJIA. De la un nivel de suport, linia RS are o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând raliul prețului. Dacă prețul își va relua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să continue mișcarea spre nivelul de rezistență .

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Procter & Gamble. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii dec. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic cum linia ADX are o mișcare ascendentă și a depășit nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice spre nivelul de 175$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii vor reveni peste nivelul de rezistență de la circa 165$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA