fbpx

GOLDRING SA


RBLX

Roblox Corporation
  06.12.2021

Roblox Corporation este o companie americană care furnizează o platformă de jocuri online. Platforma sa constă din Roblox Client, Roblox Studio și Roblox Cloud. Clientul Roblox este o aplicație care permite utilizatorilor să exploreze lumi digitale 3D. Roblox Studio este setul de instrumente care permite dezvoltatorilor și creatorilor să creeze, să publice și să opereze experiențe 3D și alt conținut accesat cu Roblox Client. Roblox Cloud include serviciile și infrastructura care alimentează platforma. Compania a fost fondată în martie 2004 și are sediul în San Mateo, CA.

Roblox este listată la New York Stock Exchange sub simbolul bursier RBLX. Acțiunea a închis miercuri, 10 martie 2021, la 69,50$ per acțiune în prima zi de tranzacționare pe bursă după o listare tehnică.

Estimările analiștilor cu privire la rezultatele aferente trimestrului III din 2021 indicau un profit net pe acțiune de 0,13$. Compania a raportat însă o pierdere netă pe acțiune de 0,13$, în creștere față de pierderea netă de 0,09$ din același trimestru al anului precedent. Totuși, pierderea netă s-a mai diminuat față de cea înregistrată în primul trimestru 2021.

Compania are în prezent o capitalizare de piață de 63 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la listarea din martie 2021 și până în prezent cu aproximativ 64%.

Creșterea prețului acțiunii de la începutul lui nov. 2021 a fost cauzată în parte de rezultatele financiare publicate, dar există multe lucruri pe placul investitorilor. În ultima perioadă s-a simțit o creștere a entuziasmului pentru conceptul metaverse, iar companiile mari precum Facebook, rebranduit în Meta, și-au semnalat deja interesul față de acest concept. Roblox deține un avans în acest domeniu, deoarece și-a construit deja platforma.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long160$40%80$

Analiza tehnica Roblox

 

Pe graficul săptămânal, prețul acțiunii Roblox s-a corectat de la maximele atinse spre sfârșitul lui nov. 2021, de la circa 142$.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la maximul din nov. 2021, linia indicatorului s-a corectat și revine acum sub nivelul supra-cumpărat (nivelul 30), odată cu corecția prețului.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare la începutul lui nov. 2021, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și s-a îndreaptat spre un nivel considerat foarte supra-cumpărat (nivelul 10), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Roblox a avut un trend ascendent de la începutul lui nov. 2021. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Sell

analiza tehnica roblox

 

Graficul zilnic al Roblox arată că prețul a avut un “gap up” odată cu publicarea rezultatelor financiare din trimestrul III 2021. De la mijlocul lui nov. 2021, prețul a reușit sa spargă un nivel de rezistență constituit din maximul de la începutul lui iun. 2021, de la circa 104$ (linia violet), fiind într-un raliu până spre sfârșitul lui nov. 2021. Formațiunea ”Bearish engulfing” cu lunga lumânare roșie din 22 nov. 2021 a avertizat asupra corecției ce a urmat. Prețul se corectează, cu aproximativ -23%, spre fosta rezistență care ar putea deveni un suport (schimbare de polaritate). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediei mobile de 50 zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Roblox este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). De la nivelul de suport dat de minimele de la începutul lui nov. 2021, linia RS a avut o mișcare ascendentă și a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând mișcarea prețului. Linia RS s-a retras și oscilează la nivelul liniei de rezistență. Dacă prețul își va relua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să reconfirme.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Roblox (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal de la începutul lui nov. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul raliu al prețului a pierdut din intensitate, cum linia ADX, cea care ne indică dacă acțiunea se confruntă cu un trend puternic sau nu, coboară spre nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o reluare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii va reveni peste pragul de rezistență de la circa 142$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA