fbpx

GOLDRING SA


SAH

Sonic Automotive
  05.09.2022

Sonic Automotive, Inc. este al cincilea cel mai mare dealer de automobile din Statele Unite. Compania este prezentă în 14 state cu peste 100 de reprezentanțe,  comercializând 25 de mărci diferite de automobile și camioane ușoare. Reprezentanțele vând mașini noi și rulate, piese de schimb și servicii de întreținere a vehiculelor sau reparații. Firma operează prin următoarele segmente de afaceri: Reprezentanțe dealeri francizate și EchoPark. Compania a fost fondată în ianuarie 1997 și are sediul în Charlotte, NC.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II 2022 ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 2,45$ față de estimările de 2,55$, în scădere cu 7% față de profitul net pe acțiune din trimestrul II 2021. Firma a distribuit un dividend trimestrial de 0,25$ pe acțiune.

Acțiunea Sonic Automotive este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier SAH. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 2 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din iulie și până la vârful din august cu circa 70%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,06 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
HOLD56$-58$

SAH

 

De la minimele din iun-iul. 2022, de la circa 35$, prețul acțiunii Sonic Automotive a trecut deasupra norului Ichimoku în luna aug. 2022. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku testând din nou o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 56-58$ (zona roșie). Norul deplasat înainte, colorat în roșu, tinde să-și schimbe culoarea.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la un nivel de suport, de la minimele din mai-iul. 2022, linia ROC are un trend ascendent trecând peste nivelul 20, fapt ce a indicat o presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui aug. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), aproape de un nivel supra-vândut (nivelul -3.0). De la minimul din iul. 2022, linia MACD are o mișcare ascendentă și a trecut deasupra nivelului zero, fapt ce a indicat o presiunea la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, prețul acțiunii Sonic Automotive a avut o mișcare ascendentă din iul. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long82$11%65$

 

SAH

Graficul zilnic al Sonic Automotive arată că prețul a testat din nou o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare din mar., aug. & sept. 2021, de la circa 56-58$ (zona roșie). Prețul nu a reușit să treacă de zona de rezistență, iar acum se corectează spre nivelul de 50$. Prețul se afla încă deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Sonic Automotive este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 600. De la un nivel de suport constituit din minimele din iul. 2022, linia RS a avut o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul va reuși să spargă nivelul de rezistență, atunci linia RS ar trebui să testeze și să depășească propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Sonic Automotive. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la sfârșitul lui iul. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul acțiunii a fost unul foarte puternic cum ADX a trecut peste nivelul 50, iar acum se corectează de la aproape 60 odată cu corecția prețului.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem că prețul testează din nou zona de rezistență de la 56-58$. Pe termen scurt prețul se corectează.

Investitorii ar trebui să intre la cumpărare numai dacă prețul va reuși să treacă peste zona de rezistență de la 56-58$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA