fbpx

GOLDRING SA


SBUX

Starbucks
  09.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG68$99$

SBUX

 

LONG 09.06.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul săptămânal al acțiunii Starbucks Corporation (simbol bursier: SBUX, listată pe bursa de acțiuni NASDAQ) arată că, prețurile acțiunii se află într-o mișcare ascendentă de la minimul din martie 2020. Ele se îndreaptă spre un nivel de rezistență, nivel constituit din maximele istorice înregistrate în perioada iulie-august 2019, de la circa 98-99$ (linia roșie).

Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume, având sediul central în Seattle, Washington, U.S. Prețurile acțiunii Starbucks au crescut cu circa 66% de la minimul din martie 2020 până în prezent, reușind să pătrundă în norul Ichimoku spre sfârșitul lunii mai 2020, iar în prezent să află încă în interiorul norului.

”Lagging Span” (linia violet) le urmează și se află deasupra norului. Semnalul trimis trebuie confirmat, deoarece norul deplasat înainte este încă marcat în roșu. Prețurile trebuie sa iasă deasupra norului Ichimoku, pentru a fi un semnal ”bullish”.

ROC (linia violet), ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitivă. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimele din luna martie 2020, spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 30.0), confirmând trendul prețurilor. Dacă ROC se va mișca în continuare în zona supra-cumpărată (deasupra nivelului 15.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lunii mai 2020, deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -5.0), intersectându-se și trecând deasupra semnalului său (săgeata verde)? Linia indicatorului, deși încă negativă, are o traiectorie ascendentă, de la minimul înregistrat la sfârșitul lunii martie 2020, spre nivelul zero. Dacă linia MACD își va continua mișcarea șiva trece în teritoriul pozitiv, acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.

În general, prețurile acțiunii Starbucks s-au redresat după căderea suferită în intervalul ianuarie-martie 2020, deși activitatea companiei a fost puternic afectată pe perioada pandemiei de coronavirus.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG68$99$

SBUX

 

LONG 09.06.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Starbucks a raportat rezultatele financiare pe T2 al anului 2020 (anul fiscal se termina la sfârșitul lui septembrie) ușor peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,32$ față de estimările de 0,31$ (o surpriză pozitivă de +0,01$), în scădere cu 47% față de profitul net pe acțiune pe T2 al anului 2019. Compania distribuie un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,41$, aferent T2 al 2020, egal cu cel aferent T1 al 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 2,0%. Pentru T3 al anului 2020 (trimestrul se termină la sfârșitul luniiiunie), analiștii estimează o pierdere netă de 0,24$ pe acțiune

Graficul zilnic al Starbucks arată că prețurile acțiunii se află într-un raliu, de la minimul de circa 50$, atins în martie 2020, . Ele se îndreaptă acum spre un nivel de rezistență, constituit din maximele înregistrate în februarie 2020. Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile, pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Starbucks este reflectată în raportul puterii relative RS în comparație cu u indicele S&P 500 (a se vedea panoul de mai jos). Linia RS (linia violet) a avut un salt de la minimul din martie 2020, dar apoi s-a mișcat în lateral. Dacă prețurile iși vor continua mișcarea ascendentă, linia RS ar trebui să confirme acest lucru

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii Starbucks (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la începutul lunii aprilie 2020, fapt ce a arătat o direcție ascendentă a prețului acțiunii, pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne indică dacă prețurile acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25).Trendul este unul slab, cu ADX ușor sub nivelul 20.

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA