fbpx

GOLDRING SA


SCHW

The Charles Schwab Corporation
  07.02.2022

The Charles Schwab Corporation este o companie holding care se angajează în furnizarea de servicii de gestionare a averii, brokeraj de valori mobiliare, servicii bancare, gestionarea activelor financiare, custodie și consultanță financiară. Acesta operează prin doua segmente: Servicii pentru investitori și Servicii de consiliere. Compania a fost fondată de Charles R. Schwab în 1986 și are sediul în Austin, TX.

Compania a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul IV din 2021, ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,86$, față de estimările de 0,88$, în creștere cu circa 51% în raport cu profitul net pe acțiune din trimestrul IV 2020. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,20$ pentru T4 din 2021, mai mare față de 0,18$ din T3 din 2021.

Acțiunea Charles Schwab este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier SCHW. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 173,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 225%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,99 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic un pic mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long100$9%82$

SCHW

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Charles Schwab a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 28$, și a reușit sa iasă deasupra norului în luna nov. 2020. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimul din aug. 2020, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40). De la maximul de la începutul lui ian. 2021, linia s-a corectat și a găsit un suport sub nivelul zero. Din a doua parte a lui sept. 2021, linia a revenit în teritoriul pozitiv, ceea ce indică o anumită presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lunii iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut (nivelul -2). Linia indicatorului are un trend ascendent cu minime mai înalte și a revenit acum deasupra unui nivel supra-cumpărat (nivelul 4), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Charles Schwab are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

SCHW

 

Graficul zilnic al Charles Schwab arată că prețul a reușit să spargă definitiv în luna feb. 2021 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din mai 2018, de la circa 60$ (linia violet). Prețul are un trend ascendent care a început de la minimele din sept. 2020. Corecția din ian. 2022 a găsit un suport în media mobila de 50 zile. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Charles Schwab este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS are o mișcare ascendentă de la nivelul de suport constituit din minimele din aug. 2020 și se îndreaptă să testeze un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2018 (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să confirme și să treacă peste rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Charles Schwab (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lui oct. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețului s-a estompat (cel din dec. 2021), cum linia ADX a coborât iarăși sub nivelul 20.

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o reluare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii vor reveni peste pragul de rezistență de la circa 95,60$.

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA