fbpx

GOLDRING SA


SEDG

SolarEdge Technologies Inc.
  21.11.2022

SolarEdge Technologies Inc. este o companie israeliană care dezvoltă și vinde invertoare solare pentru rețele fotovoltaice, software de monitorizare a generării de energie, produse de stocare a energiei bateriei, precum și alte produse și servicii conexe clienților rezidențiali, comerciali și industriali. Compania are sediul în Herzliya, Israel.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2022 sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,91$ față de estimările de 1,47$, în scădere cu 37% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2021. Firma nu distribuie dividende.

Acțiunea SolarEdge Technologies este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier SEDG. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 17 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din oct. 2022 și până în prezent cu circa 60%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,22 ceea ce indică, faptul că prețul este teoretic cu 22% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long377-80$24%240$

SEDG

De la minimul din oct. 2022, prețurile acțiunii SolarEdge au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 190$ și au reușit sa iasă deasupra norului în luna noi. 2022. Trendul descendent trasat de la maximul din iul. 2022 s-a inversat. Prețurile se află deasupra norului Ichimoku, dar trebuie așteptată confirmarea din partea ”Lagging line” (linia violet). De asemenea, norul deplasat înainte este încă colorat în roșu.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimul din oct. 2022, de la un nivel supra-vândut (nivelul -40), linia ROC are o mișcare ascendentă intersectând nivelul zero, fapt ce indică o presiunea la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat recent un semnal de cumpărare în luna noi. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -15). De la minimele din oct. 2022, linia MACD a format o adâncitură schimbându-și direcția spre nivelul zero.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea SolarEdge are o mișcare ascendentă de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long377-80$24$240$

SEDG

Pe graficul zilnic al acțiunii SolarEdge, prețul se află într-un raliu de la un nivel de suport (linia verde), cu un gap de evadare la începutul lunii noi. 2022. Dacă mișcarea ascendentă va continua atunci prețul ar trebui să se îndrepte spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 377-80$ (linia roșie). Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea SolarEdge este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are un trend ascendent de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețurilor. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii SolarEdge. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lui noi. 2022 ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Raliul prețurilor este unul puternic cum ADX se îndreaptă spre nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și testarea nivelului de rezistență de la circa 377-80$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA