fbpx

GOLDRING SA


SGML

Sigma Lithium Corporation
  24.10.2022

Sigma Lithium Corp. este o companie canadiană de dezvoltare minieră cu sediul în Vancouver, care demarează un proiect de litiu axat pe protecția mediului în Minas Gerais, Brazilia, pentru a produce concentrat de litiu de calitate pentru bateriile care alimentează industria vehiculelor electrice.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2022 sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost o pierdere de 0,155$, estimându-se o pierdere de 0,01$, în creștere față de pierderea netă pe acțiune de 0,008$ din urmă cu un an.

Acțiunea Sigma Lithium este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier SGML. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 3,6 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din iulie și până în prezent cu peste160%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,02 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long47$33%24$

SGML

 

Prețul acțiunii Sigma Lithium s-a situat deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”, și se află într-un trend deasupra norului Ichimoku îndepărtându-se totuși destul de mult de acesta. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din iun.& iul. 2022 și atinge un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 100), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui aug. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și atinge un nivel supra-cumpărat (nivelul 4), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Sigma Lithium are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long47$33%24$

SGML

 

Graficul zilnic al Sigma Lithium arată că prețul a reușit la începutul lunii aug. 2022 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din apr.& mai 2022, de la circa 19,50$ (linia violet), iar acum se află într-un trend ascendent atingând maxime mai înalte într-o serie de mini-raliuri de la minimele din iul. 2022. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Sigma Lithium este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100.  De la un nivel de suport, linia RS are o mișcare ascendentă din iul. 2022,  confirmând trendul ascendent al prețului Dacă prețul își va continua trendul, atunci linia RS își va continua mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Sigma Lithium. Indicatorii direcționali au trimis un semnal de la sfârșitul lui iul. 2022 ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul de la începutul lui aug. 2022 a pierdut din intensitate cum linia ADX, după ce a atins nivelul 40, s-a întors sub nivelul 20. Ultimul raliu cel din oct. 2022 este în formare cum linia ADX depășește acum nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice. Pe termen scurt putem vedea și ușoare corecții ale trendului cum indicatorii tehnici săptămânali sunt supra-cumpărați.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA