fbpx

GOLDRING SA


SNAP

Snap Inc.
  23.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG19$25$ – 27$

LONG 23.06.2020

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul săptămânal al acțiunii Snap Inc. (simbol bursier: SNAP, listată pe bursa de acțiuni NASDAQ) arată că prețurile acțiunii au crescut față de minimul înregistrat la mijlocul lunii martie. 2020 și au spart un nivel de rezistență, constituit din maximele anterioare lunii ianuarie 2020, de circa 20$. Ele se tranzacționează la maxime anuale.

Snap Inc. este o companie de social media. În 2011, când a fost înființată, societatea a fost denumită Snapchat Inc., denumirea actuală fiindu-i atribuită în septembrie 2016. Din martie 2020 până în prezent, prețurile acțiunii Snap au crescut cu circa 187%.

Începând cu mijlocul lunii martie 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport, situat sub norul Ichimoku. Lagging line (linia violet) le-a urmat. Semnalul este unul convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețurile se află într-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet), ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimele înregistrate în perioada martie-aprilie 2020, trecând chiar deasupra unui nivel „supra-cumpărat” (nivelul 80.0), de unde este posibilă o corecție. Dacă linia ROC se va menține în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 40.0), va persista o presiune la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lunii aprilie 2020, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimele din perioada martie-aprilie 2020 și se îndreaptă spre un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 2.0). Dacă linia MACD va atinge zona „supra-cumpărată”, se va intensifica presiunea la cumpărare.

În general, acțiunea Snap are un trend ascendent față de minimele din martie 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG19$25$ – 27$

LONG 23.06.2020

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Snap a raportat rezultatele financiare pe T1 2020 ușor sub așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost la nivelul de 0,21$ față de estimările de 0,20$ (o surpriză negativă de 0,01$), în creștere ușoară față de pierderea netă de 0,19$ pe T1 2019. Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al Snap arată că prețurile acțiunii se află ȋntr-un raliu față de minimul din martie 2020. Ele s-au redresat în forma literei V, din a doua parte a lunii martie 2020 și au spart, în iunie 2020, un nivel de rezistență, constituit din maximele înregistrate în ianuarie 2020, de circa 20$ (linia violet). Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile, pe 50 și pe 200 de zile (50z și 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Snap este reflectată în raportul puterii relative RS, în raport cu indicele Nasdaq-100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o mișcare ascendentă față de minimul din martie 2020, confirmând raliul prețurilor. Linia RS încearcă acum să depășească un nivel de rezistență, constituit din maximele anterioare perioadei iulie-septembrie. 2019 (linia roșie). Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, linia RS ar trebui să depășească definitiv propria rezistență.

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii Snap (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii aprilie. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii, pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra), care ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25), a depășit nivelul de 35, ceea ce înseamnă că trendul este unul puternic.

 

Concluzie

Pe termen scurt & mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețurilor acțiunii, fapt ce poate duce la testarea maximelor istorice care au fost atinse în martie 2017, de 30$/acțiune. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acesteia se tranzacționează și se mențin peste nivelul de 20$.

 

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA