fbpx

GOLDRING SA


SNG

Romgaz
  18.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG31.5 RON – 31.6 RON34 RON

LONG 18.06.2020

Analizând graficul zilnic al Romgaz (SNG) se poate afirma că este un moment oportun pentru deschiderea unei poziții long. Deși piața se află în acest moment într-o perioadă cu volatilitate crescută, apropierea datei de înregistrare pentru distribuirea dividendelor aferente anului trecut ar putea oferi o oarecare stabilitate.

Indicatorul MACD (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare după intersecția cu linia de semnal (linia roșie), susținând astfel o continuare a trendului ascendent, început la sfârșitul lunii martie.

Directional Moving Index (DMI) oferă, de asemenea un semnal de cumpărare, după ce linia DMI+ (linia albastră) a trecut peste linia DMI- (linia roșie). Tot aici observăm că, și linia ADX (linia neagră) confirmă un trend puternic, fiind situată în zona nivelului de 25.

Relative Strenght Index (RSI) a avut o mișcare ascendentă de la sfârșitul lui martie, din zona de sub 30 “supra-vândută”, confirmând astfel evoluția recentă a prețurilor, dar fără să treacă în zona de peste 70, unde ar indica o “supra-cumpărare”.

Cifra de afaceri a companiei Romgaz (SNG) a scăzut cu 16,5% în primul trimestru al anului 2020. Cu toate acestea, profitul net al societății a crescut cu 5,5% în urma reducerii cu 29,7% a cheltuielilor companiei. Acționarii au aprobat distribuirea unui dividend brut de 1,61 lei/acțiune, cu data de înregistrare pe 3 iulie 2020, oferind un randament de aproximativ 5%.

În ceea ce privește evoluția acțiunilor SNG propun o poziție Long, cu un Take profit în zona de preț de 34, iar pentru Stop loss sugerez zona de 31.5-31.6.

 

Radu Cojoc

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA