fbpx

GOLDRING SA


SPOT

Spotify Technology SA
  10.06.2024

Spotify Technology SA este o companie care furnizează un serviciu de muzică digitală care oferă fanilor acces instantaneu la lumea muzicii. Compania operează prin următoarele segmente: Premium și Ad-Supported. Segmentul Premium oferă abonaților acces nelimitat, online și offline, la streaming de muzică și podcasturi de înaltă calitate pe computere, tablete și dispozitive mobile. De asemenea, oferă o experiență de ascultare a muzicii fără pauze publicitare.
Strategia Spotify este de a crește profitabilitatea și de a-și extinde ofertele de conținut, aliniindu-se la tendințele din industria streaming, unde companiile caută să maximizeze veniturile prin creșterea prețurilor și conținut diversificat.
Compania a fost fondată în 2006 și are sediul în Luxembourg City, țara de origine este Suedia.

O defalcare a veniturilor companiei pe segmente de afaceri este prezentată aici.

 

SPOT

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2024 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,05$ față de estimările de 0,73$ (o surpriză pozitivă de 44%), în creștere în raport cu pierderea netă (-1,24$) pe acțiune pentru trimestrul I din 2023. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Spotify Technology este listată pe bursa de acțiuni americană NYSE, sub simbolul bursier SPOT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 58,6 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din octombrie 2023 și până în prezent cu peste 90%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,61, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 61% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long370-80$20%250$

SPOT

De la minimele din noi.- dec 2022, prețurile acțiunii Spotify au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 70$, și au ieșit deasupra norului în luna iul. 2023. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la începutul lui ian. 2023, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 50) în funcție de evoluția prețului, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din iun. 2022, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -30). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și se mișcă la un nivel supra-cumpărat (nivelul 30) gata să trimită un semnal de vânzare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Spotify are un trend ascendent de la minimele din noi.-dec. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

SPOT

Graficul zilnic al Spotify arată că prețurile s-au aflat într-un raliu de la sfârșitul lunii oct. 2023 și au trecut peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (de culoare violet) la începutul lunii iun. 2024, de la circa 300$. Prețurile se corectează acum spre linia mediană a curbelor Bollinger (BB) și spre nivelul de suport (fostul nivel de rezistență). Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile în mar. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Spotify. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la începutul lunii noi. 2023, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia violet) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul s-a terminat, deoarece linia ADX a căzut acum sub nivelul 20.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Spotify este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele Russell 1000. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din noi. & dec. 2023), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua raliul, atunci linia RS își va continua mișcarea și va testa nivelul de rezistență (linia roșie) .

 

Concluzie:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni spre un nivel de rezistență situat peste 15$ (maximul din feb. 2021), sugerând o potențială creștere de 50%. Investitorii ar trebui să monitorizeze orice corecție a prețului pentru o oportunitate de cumpărare.

Investitorii ar trebui să fie totuși atenți cum prețul se poate corecta pe termen scurt după ultimul raliu, dar perspectiva generală rămâne pozitivă. Se recomandă menținerea pozițiilor actuale și monitorizarea atentă a evoluției prețului.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA