fbpx

GOLDRING SA


Spread

Ce este un Spread?

În termeni generali, spread-ul definește diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare al unui titlu sau activ, cum ar fi o acțiune, o obligațiune sau o marfă. De asemenea, în finanțe, poate face referire la diferența dintre două prețuri, rate sau randamente, iar în tranzacționare, diferența dintre o poziție scurtă (adică de vânzare) pe un contract futures sau pe o monedă și o poziție lungă (adică de cumpărare) pe o altă monedă.

Cum funcționează?

Termenul poate fi utilizat și pentru definirea diferenței bid-ask. Una dintre întrebuințările distribuției bid-ask este de a evalua lichiditatea pieței și valoarea costului de tranzacționare a acțiunilor.
O altă categorie de spread-uri sunt spread-trade care reprezintă cumpărarea unei garanții și vânzarea altei garanții aferentă ca unitate.
Tranzacțiile de tip spread se fac de obicei cu opțiuni sau contracte futures. Aceste tranzacții sunt efectuate pentru a produce o tranzacție netă totală cu o valoare pozitivă numită spread.

 

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

Cont administrat discreționar vs. ETF

Ce este contul administrat discreționar?  Un cont administrat discreționar este un produs destinat persoanelor care au resurse financiare suficiente pentru a realiza investiții considerabile, însă care fie nu au suficient ...
Citește mai mult

Atenție la fraude!

Nu te lăsa păcălit(ă)! După cum îți spuneam nu de mult, în articolul Cum prevenim fraudele pe piața de capital? fii atent la fraudele ce pot apărea în mediul online ...
Citește mai mult
discreționari

Noi strategii discreționare de la Goldring

Ce este contul administrat discreționar? Un cont discreționar este acel tip de cont de investiții administrat de broker, care are libertatea de a lua decizii de investiții în numele posesorului ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA