fbpx

GOLDRING SA


SPXC

SPX Technologies, Inc.
  25.03.2024

SPX Technologies, Inc. este un furnizor global de echipamente de infrastructură. Cu operațiuni în 15 țări, compania oferă o gamă largă de produse de înaltă inginerie. Compania funcționează prin următoarele segmente de afaceri: Heating, ventilation and air conditioning (HVAC) și Detection and Measurement. Segmentul HVAC include produse de răcire și soluții de calitate a aerului, precum și produse de încălzire și ventilație pentru piețele rezidențiale și comerciale. Segmentul Detection and Measurement include produse precum localizatoare subterane și echipamente de inspecție, sisteme de colectare a tarifelor, tehnologii de comunicare și iluminat specializat. Compania are sediul în Charlotte, North Carolina, US.

O defalcare a veniturilor companiei pe segmente de afaceri este prezentată aici

SPXC

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2023 ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,25$ (față de estimările de 1,26$), în creștere cu 7% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului IV din 2022. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea SPX Technologies este listată pe bursa de acțiuni americană NYSE, sub simbolul bursier SPXC. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 5,5 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din aprilie 2022 și până în prezent cu peste 185%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,25, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 25% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long135$12%110$

SPXC

 

De la minimele de la sfârșitul lui apr. 2022, prețurile acțiunii SPX Technologies au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 42$. Acestea au ieșit definitiv deasupra norului în oct. 2022, ceea ce denotă că trendul anterior al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. De atunci prețurile se află într-un raliu deasupra norului. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la minimele din apr. 2022, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între un nivel supra-vândut (nivelul -20) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), în funcție de evoluția prețului. În 2024, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte deasupra nivelului supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din mai 2022, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -4). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a depășit recent un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 8), fapt ce indică o puternică presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea SPX Technologies are un trend ascendent de la minimele de la sfârșitul lui apr. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long135$12%110$

 

Graficul zilnic al SPX Technologies arată că prețurile se află într-un puternic raliu de la minimele din luna oct. 2023. Prețurile ating noi maxime istorice, peste nivelul de 120$. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile încă de la sfârșitul lui iul. 2022. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea SPX Technologies este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 600. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din apr. 2022), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua raliul, atunci linia RS își va continua și ea mișcarea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii SPX Technologies. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii dec. 2023, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul a fost unul foarte puternic până la sfârșitul lui dec. 2023, dar apoi a pierdut din intensitate, deoarece linia ADX a coborât la nivelul 25. Totuși, linia ADX a revenit peste nivelul 25, deoarece prețurile își continuă raliul.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt, este posibil să asistăm la o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni și la atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA