fbpx

GOLDRING SA


TDOC

Teladoc Health
  03.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG166$220$

LONG 03.07.2020

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Teladoc Health este o companie listată la New York Stock Exchange, având simbolul bursier TDOC. Aceasta oferă servicii medicale la distanță prin intermediul unor programe software și aplicații mobile care pun în legătură pacientul și medicii specialiști. În contextul pandemiei de Covid-19, cererea pentru serviciile medicale la distanță au crescut semnificativ, de la minimul din mar. 2020 până în prezent, prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 95%.

Raportările financiare la sfârșitul primului trimestru al acestui an au fost însă sub așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune înregistrată a fost de 0,40$ față de estimările de 0,35$ (o surpriză negativă de 0,05$), dar cu o ușoară îmbunătățire față de perioada similară a anului precedent când pierderea netă a fost de 0,43$/acțiune. De asemenea compania nu distribuie dividende.

Pe graficul acțiunii TDOC se observă o creștere a prețului de la un nivel suport, constituit la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie 2020, până spre sfârșitul lunii când prețul a întâmpinat o rezistență în zona de 203$, situație similară cu sfârșitul lunii aprilie

Începând cu luna oct. 2019, prețul acțiunii a crescut de la nivelul suport situat chiar la marginea superioară a norului Ichimoku, semnalul este unul convingător, norul fiind colorat în verde. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip „bullish”, cu toate acestea prețul tinde să se îndepărteze din ce în ce mai mult față de norul Ichimoku ceea ce ne indică faptul că acțiunea devine supra-cumpărată.

Indicatorul Price Rate Of Change (ROC), linia violet, ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din dec. 2019 pana la maximele din martie și aprilie 2020, când a depășit nivelul de 80, ceea ce indică o nivel de „supra-cumpărare”. De atunci ROC a coborât și se afla în acest moment în zona nivelului 40.

De asemenea, indicatorul Moving Average Convergence Divergence (MACD), linia albastră, a generat un semnal de cumpărare încă din perioada septembrie – octombrie 2019, prin intersecția și trecerea deasupra liniei de semnal, cea roșie, ușor deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă pana la maximele din aprilie și mai 2020, când a ajuns într-o zona considerată supra-cumpărată, peste nivelul 20. De atunci MACD continuă să se mențină în zona de supra-cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Teladoc Health are un trend ascendent început în perioada septembrie – octombrie 2019. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG166$220$

LONG 03.07.2020

Analiză cu perspectivă pe termen scurtă

Pe graficul zilnic observăm cum prețul s-a aflat într-un nou raliu de la începutul lunii iunie 2020, iar apoi se corectează la un nivel de rezistență constituit anterior în luna aprilie 2020 (linia roșie). Un semnal de tip „bullish” este dat de faptul că acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile exponențiale de 50 respectiv 200 de zile.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Teladoc este reflectată în raportul puterii relative RS în raport cu indicele Russell 2000. În perioada martie – iunie 2020, indicatorul RS, linia violet, are mai degrabă o mișcare laterală. Daca prețurile vor depăși nivelul de rezistență, atunci indicatorul RS ar trebui să confirme semnalul și să depășească propria rezistență.

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii, indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în prima parte a lunii iunie, ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI, linia verde, s-a intersectat și a trecut deasupra –DI, linia roșie. Indicatorul ADX, linia albastra, indică intensitatea trendului pe care se află prețul. În cazul TDOC, fiind sub nivelul de 20 considerăm că trendul este unul slab.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și o retestare a nivelului de rezistență. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul va depăși nivelul de 200$.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA