fbpx

GOLDRING SA


TGN

SNTGN Transgaz SA
  22.06.2020
PozițieStop LossTarget price
SHORT320 RON275 RON – 280 RON

LONG 22.06.2020

Se poate observa pe graficul zilnic al acțiunilor Transgaz indicii cu privire la o posibilă corecție în viitorul apropiat, după ce prețul acțiunii s-a tranzacționat într-un trend ascendent, începând cu mijlocul lui martie. Prețurile retestează acum o zonă de rezistență, cea de 310 lei/acțiune stabilită, atât de evoluțiile anterioare ale acestui simbol, cât și de nivelurile de retragere Fibonacci.

Indicatorul MACD (linia albastră) indică un nou semnal pentru o posibilă retragere după intersecția cu linia de semnal (linia roșie). Un astfel de semnal sugerează faptul că presiunea asupra cumpărării își pierde din putere. De asemenea, inclusiv volumele tranzacționate au înregistrat o scădere în ultima perioadă, ceea ce ar putea indica o schimbare de direcție.

Indicatorul tehnic Relative Strength Index a marcat un nivel de supra-cumpărare în ședințele anterioare, fiind peste limita superioară de 70, iar acum se poate observa o ușoară divergență între evoluția prețului și cea a indicatorului. Această situație este denumită divergență “bearish” și sugerează o evoluție viitoare descendentă.

De asemenea, dacă urmărim retragerile Fibonacci se poate observa că prețul a ajuns acum la nivelul de 0,618, considerat unul dintre cele mai importante puncte ale acestui indicator. În acest moment nivelul respectiv reprezintă o rezistență, care este confirmată și de evoluțiile prețului din 2017 până în prezent.

În concluzie, o corecție a prețului acțiunii Transgaz reprezintă un scenariu cu o probabilitate destul de ridicată în perioada următoare și trebuie coroborat cu faptul că săptămâna viitoare va fi data de înregistrare pentru dividendele aferente anului trecut. Propunem astfel un un scenariu în care acțiunea TGN se va deprecia până în zona de 275-280 pe acțiune, marcată de nivelul de 0,382 a retragerii Fibonacci, o eventuală creștere peste nivelul de 320 lei/acțiune ar invalida acest scenariu.

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA