fbpx

SSIF GOLDRING SA


TLV & BRD

Sectorul Bancar la BVB
  28.06.2022

Pentru analiza de astăzi propun să ne uităm peste sectorul bancar, reprezentat prin companiile bancare din indicele BET, respectiv BRD – Groupe Société Générale (BVB: BRD) și Banca Transilvania (BVB: TLV). Ambele companii au avut presiune la vânzare în ultima perioadă, dar pare ca acum să fi ajuns în zone de suport, fiind posibile ușoare reveniri ale cotațiilor, care de regulă se corelează destul de strâns.

BRD

În urma celui de-al doilea dividend distribuit de BRD, am văzut în piață vânzări masive, care au dus cotația mult sub prețul zero, dar pare ca acum să fi găsit un suport în zona de 12.8500. Ultimele ședințe de tranzacționare au marcat o revenire din zona de suport, dar trebuie notat faptul că volumele au fost scăzute și pot genera semnale false. Indicatorul MACD se află peste linia de semnal, dar rămâne încă în teritoriul negativ, fiind nevoie să treacă în teritoriul pozitiv pentru a confirma un semnal de cumpărare. Vedem că și  indicatorul Stochastic arată faptul că acțiunile BRD au fost supra-vândute, cu o intersecție sub pragul de 20%, astfel o continuare a acestei reveniri fiind probabilă în momentul de față.

TLV

 

Analizând graficul daily al Băncii Transilvania, putem observa că de la începutul anului s-a format un pattern de tip triunghi simetric, cotația fiind acum pe marginea inferioară(suport). Indicatorul MACD se află în apropierea liniei de semnal, dar și al nivelului 0, iar în cazul unor aprecieri în ședințele următoare poate marca un semnal de cumpărare. De asemenea, indicatorul Stochastic se află ușor sub nivelul de 20%, care sugerează și aici supra-vânzare, dar nu marchează încă și o intersecție pozitivă, fiind din nou nevoie de câteva ședințe pozitive pentru confirmare. În cazul Băncii Transilvania trebuie să ținem cont și de faptul că se apropie data de înregistrare(12.07.2022) pentru acțiunile gratuite, motiv pentru care am putea vedea interes crescut în următoarele 2 săptămâni.

 

Radu Cojoc

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA