fbpx

GOLDRING SA


TLV

Banca Transilvania
  29.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG2.05 RON2.215 RON

tlv

 

LONG 29.07.2020

 

Revenim cu o analiză tehnică, a graficului daily a unora dintre cele mai populare acțiuni de la BVB, cele ale Băncii Transilvania. La prima vedere observăm că incertitudinea din piață a dus către o evoluție laterală a prețului, fără modificări importante în ultima lună, fiind astfel o perioadă de consolidare. Acum însă există câteva semnale care ar sugera o mișcare ascendentă a prețului în următoarea perioadă.

Indicatorul MACD (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare după intersecția cu linia de semnal (linia roșie), susținând astfel o continuare a trendului ascendent, început la sfârșitul lunii martie.

Directional Moving Index (DMI) oferă, de asemenea un semnal de cumpărare, după ce linia DMI+ (linia albastră) se aproprie să treacă peste linia DMI- (linia roșie). Tot aici observăm că, linia ADX (linia neagră) nu confirmă încă un trend puternic, fiind situată sub zona de 25.

Retragerea Fibonacci ne arată că zona de 0,5 acționează acum ca și suport, însoțită și de media mobilă de 50. Creșterea recentă a volumelor indică de asemenea un semnal pozitiv, aceste creșteri fiind de obicei urmate de o mișcare importantă în piață.

O mișcare ascendentă ar putea fi cauzată de o eventuală confirmare a zvonurilor din piață, despre planurile Băncii Transilvania de a achiziționa Garanti Bank, dar și de apropierea datei de înregistrare pentru plata dividendelor și a acțiunilor gratuite distribuite de companie. Sugerez însă prudență, Banca Transilvania va raporta rezultatele financiare la data de 14 august, iar impactul pandemiei COVID-19 asupra companiilor bancare a fost unul negativ, după cum am văzut la rezultatele băncilor din SUA.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG2.30 RON2.60 RON

tlv

 

LONG 23.09.2019

 

Din analiza graficului zilnic al Bancii Transilvania (TLV) reiese ca pretul a parasit zona de consolidare 2.35, devenita acum suport important dupa cum confirma si retragerea Fibonacci la nivelul 0,236. Indicatorul MACD se mentine deasupra semnalului indicand un trend usor ascendent. Directional Movement(DM) indica de asemenea o directie ascendenta, dupa ce +DI (linia albastra) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie), linia ADX, care ne arata daca trendul actual este unul puternic, semnaland momentan un trend slab fiind situat sub nivelul de 25. Pretul se afla acum putin peste media mobila de 50 si sugereaza un posibil scenariu de testare a ultimului varf, deci un target price de 2.60 cu un stop loss de 2.30 in cazul in care suportul este invalidat.

 

Radu Cojoc

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA