Poziție | Stop Loss | Target price |
LONG | 95$ | 130$ |
Analiză cu perspectivă pe termen mediu
T-Mobile US, Inc. este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite. Cel mai mare acționar al acesteia este compania germană de telecomunicații Deutsche Telekom cu o cotă de 43%, în timp ce conglomeratul japonez SoftBank Group deține o cotă de 24%.
Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 ușor sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,09$ față de estimările de 0,11$ (o surpriză negativă de 0,02$), dar în scădere cu 92% față de profitul net pe T2 din 2019. Ea nu distribuie dividende.
T-Mobile US este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier TMUS. Graficul săptămânal al T-Mobile US arată că prețurile acțiunii au crescut de la minimul de la mijlocul lui mar. 2020. Ele au trecut la începutul lui iun. 2020 deasupra unui nivel de rezistență (linia violet) constituit din maximul anterior din feb. 2020, de la circa 101$. De la minimul din mar. 2020 până în prezent, prețurile acțiunii au crescut cu circa 80%.
Începând cu mijlocul lunii mar. 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku și au trecut din nou deasupra norului. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.
Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mai 2020 până la maximul de la începutul lui iun. 2020, când a ajuns într-o zonă foarte supra-cumpărată (peste nivelul 30). Dupa aceea, linia ROC s-a corectat spre nivelul zero. În luna aug. 2020, linia ROC pare sa revină la un nivel supra-cumpărat (nivelul 20).
Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lui apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins o zonă foarte supra-cumpărată (peste nivelul 6). Dacă linia MACD se va mișca în continuare în zona supra-cumpărată, acest lucru va indica mentinerea presiunii la cumpărare.
În general, pe graficul săptămânal, acțiunea T-Mobile US s-a redresat după căderea din feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.
Poziție | Stop Loss | Target price |
LONG | 95$ | 124$-127$ |
Analiză cu perspectivă pe termen scurt
Graficul zilnic al T-Mobile US arată că prețurile s-au aflat ȋntr-un raliu puternic de la minimul de la mijlocul lunii mar. 2020. Ele s-au redresat în forma literei V din a doua parte a lunii mar. 2020. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.
Preferința investitorilor pentru acțiunea T-Mobile US este reflectată în raportul puterii relative RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). După o traiectorie ascendentă în perioada feb.-mar. 2020, linia RS nu a reușit apoi să depășească maximele anterioare din perioada apr.-iun. 2020 (linia roșie). Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să depășească propria rezistență.
Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii T-Mobile US (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic, cum linia ADX se află acum peste nivelul de 25.
Dan Turmacu, CFTe
Senior Analist Tehnic,
Piețe Financiare