fbpx

GOLDRING SA


TMUS

T-Mobile
  18.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG95$130$

tmus

 

LONG 18.08.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

T-Mobile US, Inc. este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite. Cel mai mare acționar al acesteia este compania germană de telecomunicații Deutsche Telekom cu o cotă de 43%, în timp ce conglomeratul japonez SoftBank Group deține o cotă de 24%.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 ușor sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,09$ față de estimările de 0,11$ (o surpriză negativă de 0,02$), dar în scădere cu 92% față de profitul net pe T2 din 2019. Ea nu distribuie dividende.

T-Mobile US este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier TMUS. Graficul săptămânal al T-Mobile US arată că prețurile acțiunii au crescut de la minimul de la mijlocul lui mar. 2020. Ele au trecut la începutul lui iun. 2020 deasupra unui nivel de rezistență (linia violet) constituit din maximul anterior din feb. 2020, de la circa 101$. De la minimul din mar. 2020 până în prezent, prețurile acțiunii au crescut cu circa 80%.

Începând cu mijlocul lunii mar. 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku și au trecut din nou deasupra norului. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mai 2020 până la maximul de la începutul lui iun. 2020, când a ajuns într-o zonă foarte supra-cumpărată (peste nivelul 30). Dupa aceea, linia ROC s-a corectat spre nivelul zero. În luna aug. 2020, linia ROC pare sa revină la un nivel supra-cumpărat (nivelul 20).

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lui apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins o zonă foarte supra-cumpărată (peste nivelul 6). Dacă linia MACD se va mișca în continuare în zona supra-cumpărată, acest lucru va indica mentinerea presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea T-Mobile US s-a redresat după căderea din feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG95$124$-127$

tmus

 

LONG 18.08.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al T-Mobile US arată că prețurile s-au aflat ȋntr-un raliu puternic de la minimul de la mijlocul lunii mar. 2020. Ele s-au redresat în forma literei V din a doua parte a lunii mar. 2020. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea T-Mobile US este reflectată în raportul puterii relative RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). După o traiectorie ascendentă în perioada feb.-mar. 2020, linia RS nu a reușit apoi să depășească maximele anterioare din perioada apr.-iun. 2020 (linia roșie). Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să depășească propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea preturilor acțiunii T-Mobile US (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic, cum linia ADX se află acum peste nivelul de 25.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA