fbpx

GOLDRING SA


Tranzacționarea

Ce înseamnă a tranzacționa?

Tranzacționarea constă în achiziția și vânzarea instrumentelor financiare sau chiar în schimbul acestora cu altele din aceeași piață de tranzacționare. Aceasta este activitatea de bază a investitorilor sau a societăților de servicii de investiții financiare (SSIF).

Cum se tranzacționează?

Pentru a tranzacționa este nevoie, în primul rând, de un cont de tranzacționare, care poate fi deschis online la un broker autorizat. Apoi este nevoie de capital și de o strategie de investiții. După alegerea perioadei de investiții, se alege tranzacționarea activă sau pasivă și se selectează companiile ale căror acțiuni vor fi achiziționate.

Tranzacționare activă vs. Tranzacționare pasivă

Tranzacționarea activă implică un grad ridicat de participare din partea investitorilor în tranzacționare și o monitorizare continuă a agendei de știri curente. Investitorii activi de pe piața bursieră au ca scop obținerea unei performanțe superioare pieței și încearcă să profite de fluctuațiile de preț pe termen scurt. Investițiile active au o abordare practică și este necesar ca cineva să acționeze în calitate de manager de portofoliu. Managerul de portofoliu poate fi atât investitorul individual, cât și un administrator al unui fond de investiții. Una din abordările managerului de investiții este de a depăși indicele de referință al pieței sau de a alege să cumpere atunci când piața este subevaluată și să vândă atunci când consideră că este supraevaluată.

În cazul tranzacțiilor pasive, managerii încearcă să egaleze un indice de referință specificat. Indicii de referință cuprind indici de piață generali, indici pentru un anumit segment de piață și indici de referință construiți special. Investițiile pasive au ca scop achiziționarea de active a căror valoare va crește în viitor sau care vor oferi un venit constant și pasiv. Strategia presupune o abordare de tip buy-and-hold și are la bază evitarea încercării de a reacționa sau de a anticipa fiecare schimbare pe piața bursieră sau studierea graficelor după fiecare știre importantă.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
IMPOZITARE

Impozitarea câștigurilor la bursă

La finalul lunii februarie Goldring a trimis clienților Fișa de portofoliu cu câștigurile/pierderile aferente anului 2023, precum și impozitul calculat și reținut la sursă. Fie că ești client Goldring sau ...
Citește mai mult

Investițiile în imobiliare. Avantaje și dezavantaje

Dispui de capital și nu știi în ce să îl investești? Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre o variantă de investiții: imobiliarele. Imobiliarele reprezintă un sector în ...
Citește mai mult

Emisiune de obligațiuni Mikro Kapital IFN

Goldring a intermediat cu succes oferta de obligațiuni corporative garantate în valoare de 2.000.000 euro emise de Mikro Kapital IFN S.A., al doilea cel mai mare microfinanțator de pe piața ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA