fbpx

GOLDRING SA


TRGP

Targa Resources Corp
  18.10.2021

Targa Resources Corp. este o corporație americană de infrastructură energetică midstream care furnizează gaze naturale și gaze naturale lichide.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021 sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,15$ (față de estimările de 0,29$), în scădere cu 29% față rezultatul din urmă cu un an. În trimestrul II, Targa a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,10$ egal cu cel distribuit în primul trimestru.

Targa Resources este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier TRGP. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 12,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut din oct. 2020 și până în prezent cu circa 330%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,94 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY68-70$26%38$

Targa Resources

Graficul săptămânal al acțiunii Targa Resources arată faptul că prețul acțiunii se află într-un raliu de la minimele din mar. 2020. La începutul lui ian. 2021, prețul a spart rezistența R1 trasată pe grafic de la maximul de la începutul lui oct. 2018 (linia de trend roșie). La sfârșitul lui nov. 2020, prețul a ieșit deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a inversat.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a ultimului an, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 80), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -7.0). De la minimul din apr. 2020, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă. De la vârful atins în iun. 2021, linia MACD s-a corectat. Semnalul a fost fals cum alt semnal de cumpărare survine la începutul lui Oct. 2021.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Targa Resources a avut un trend ascendent în ultimul an. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY68-70$26$38$

Targa Resources

Pe graficul zilnic al acțiunii Targa Resources, observăm la începutul lui dec. 2020 cum prețul acțiunii a trecut peste un nivel de rezistență de la circa 26$ (linia violet). Din ian.-feb. 2021 trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut deasupra celei de 200 zile. De la suportul din iul.-aug. 2021 de la 39$, raliul acțiunii devine aproape parabolic spre nivelul de rezistență constituit din maximele din ian.-apr. 2017 și oct. 2018, de la 59-60$ (linia roșie). Acestea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Targa Resources este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400 Index. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. În luna oct. 2021, linia testează un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Targa Resources. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lui apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Trendul ultimului raliu al acțiunii este unul puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al acestei acțiuni. În acest scenariu optimist prețul trebuie să treacă de nivelul de rezistență de la 59-60$.

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA