fbpx

GOLDRING SA


UNH

United Health Group
  28.08.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG270$370$

LONG 28.08.2020

UnitedHealth Group Inc. este cel mai mare asigurător de sănătate din SUA ce oferă planuri de beneficii pentru îngrijirea sănătății și asigurări de sănătate.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 7,12$ față de estimările analiștilor financiari de 5,16$, în creștere cu aproximativ 98% față de profitul net pe acțiune din T2 din 2019. Compania distribuie un dividend pe acțiune în valoare de 1,25$ aferent T2 din 2020, în creștere fata de 1,08$ aferent T1 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de aproximativ 1,60%.

UnitedHealth este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier UNH. Pe graficul săptămânal vedem cum prețul acțiunii a crescut de la un minim înregistrat la mijlocul lui mar. 2020 și până în prezent cu aproximativ 65%. La mijlocul lui apr. 2020, prețul a trecut din nou deasupra unui nivel de rezistență constituit din maximul din dec. 2018 (linia violet).

 

Perspectivă pe termen mediu

Începând cu mijlocul lunii mar. 2020, prețul s-a aflat pe un trend ascendent de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, iar la începutul lunii aprilie prețul a trecut deasupra norului fiind un semnal de tip „bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce indică modificarea procentuală a prețurilor este ușor negativ. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 până la maximul de la începutul lui iun. 2020, când a ajuns aproape de un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40). După aceea, linia ROC s-a corectat spre nivelul zero. Dacă linia ROC va crește din nou deasupra nivelului zero, acest lucru va indica o revenire a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui apr. 2020, cum s-a intersectat și a linia de semnal, deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul de la sfârșitul lui mar. 2020 și atinge o zonă foarte supra-cumpărată (nivelul 10), de unde este posibilă o corecție. Dacă linia MACD se va mișca în zona supra-cumpărată, acest lucru va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea UnitedHealth are o traiectorie ascendentă după căderea din feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT

SHORT 28.08.2020

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al UnitedHealth arată un trend ascendent al prețului de la minimul înregistrat la mijlocul lunii mar. 2020. Din a doua parte a lunii martie, prețul s-a redresat în forma de „V”. De la maximele din luna aug. 2020, asistăm la o ușoară corecție a prețului acestei acțiuni spre fostul nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din acest an (linia punctată violet), de la circa 300$. Media mobilă de 50 zile se poate constitui într-un suport. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediei mobile de 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea UnitedHealth este reflectată în raportul puterii relative RS cu indicele DJIA. Linia RS a avut o traiectorie ascendentă de la minimul de la sfârșitul lui sept. 2019 până la maximul de la mijlocul lui apr. 2020. De atunci linia RS a alunecat spre fostul nivel de rezistență constituit din maximele din dec. 2018 (linia violet), devenit acum un nivel de suport, mișcare în divergență cu traiectoria prețurilor.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii UnitedHealth. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lui apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra -DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Ultimul trend ascendent a pierdut din intensitate cum ADX s-a corectat și cade acum sub nivelul 25, iar +DI este gata să se intersecteze cu -DI.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii va depăși nivelul de 325$.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic, Piețe Financiare

 

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA