fbpx

GOLDRING SA


Valoarea contabilă

Ce este valoarea contabilă?

Valoarea contabilă a unui activ este calculată de către companii în raport cu deprecierea acumulată și este egală cu valoarea sa contabilă din bilanț.
Cu toate că valoarea contabilă a unui activ poate fi aceeași în timp, prin intermediul măsurătorilor contabile, valoarea contabilă a unei companii în mod colectiv poate să crească prin prisma acumulării de venituri generate de utilizarea activului.
Compararea valorii contabile cu valoarea de piață a acțiunilor poate fi utilizată ca tehnică de evaluare eficientă în momentul în care încearcă să se decidă dacă acțiunile au un preț echitabil.

Ce este valoarea istorică?

Valoarea istorică este o măsurare a valorii folosite în contabilitate, în care valoarea unui activ din bilanț este înregistrată la costul său de la achiziția sa de către societate.
Pe întreaga durată de viață utilă a activului, activele fixe, cum ar fi clădirile și mașinile, se vor deprecia în mod constant, iar în bilanț, amortizarea anuală se acumulează pe parcursul timpului și se înregistrează sub costul istoric al unui activ.
Scăzând amortizarea acumulată din costul istoric, se obține o valoare netă a activelor, ceea ce reprezintă o supraestimare a valorii reale a unui activ.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 

Cum a performat indicele E&R Canada?

În lumea finanțelor, atingerea unor maxime istorice este o performanță remarcabilă care reflectă măiestria unei strategii de investiții. E&R Canada 60 (E&R TSX 60) a depășit vârful său anterior, atins ...
Citește mai mult

Fondul Proprietatea – „fiecare sfârșit e un nou început”

Este o vorbă care spune că „fiecare sfârșit e un nou început”. Fără să mai dezbatem această remarcă abstractă, la bursa locală am avut parte în acest an de un ...
Citește mai mult
Podcast Mukul Pal

Cum va ajuta AI la rezolvarea problemelor de bunăstare financiară?

Recent, Goldring a stabilit un parteneriat cu AlphaBlock Technologies pentru a oferi clienților strategii de investiții construite pe modele statistice implementate de AlphaBlock. Ca urmare a acestei colaborări, clienții Goldring ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA