fbpx

SSIF GOLDRING SA


Valoarea contabilă

Ce este valoarea contabilă?

Valoarea contabilă a unui activ este calculată de către companii în raport cu deprecierea acumulată și este egală cu valoarea sa contabilă din bilanț.
Cu toate că valoarea contabilă a unui activ poate fi aceeași în timp, prin intermediul măsurătorilor contabile, valoarea contabilă a unei companii în mod colectiv poate să crească prin prisma acumulării de venituri generate de utilizarea activului.
Compararea valorii contabile cu valoarea de piață a acțiunilor poate fi utilizată ca tehnică de evaluare eficientă în momentul în care încearcă să se decidă dacă acțiunile au un preț echitabil.

Ce este valoarea istorică?

Valoarea istorică este o măsurare a valorii folosite în contabilitate, în care valoarea unui activ din bilanț este înregistrată la costul său de la achiziția sa de către societate.
Pe întreaga durată de viață utilă a activului, activele fixe, cum ar fi clădirile și mașinile, se vor deprecia în mod constant, iar în bilanț, amortizarea anuală se acumulează pe parcursul timpului și se înregistrează sub costul istoric al unui activ.
Scăzând amortizarea acumulată din costul istoric, se obține o valoare netă a activelor, ceea ce reprezintă o supraestimare a valorii reale a unui activ.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA