fbpx

GOLDRING SA


Valoarea contabilă

Ce este valoarea contabilă?

Valoarea contabilă a unui activ este calculată de către companii în raport cu deprecierea acumulată și este egală cu valoarea sa contabilă din bilanț.
Cu toate că valoarea contabilă a unui activ poate fi aceeași în timp, prin intermediul măsurătorilor contabile, valoarea contabilă a unei companii în mod colectiv poate să crească prin prisma acumulării de venituri generate de utilizarea activului.
Compararea valorii contabile cu valoarea de piață a acțiunilor poate fi utilizată ca tehnică de evaluare eficientă în momentul în care încearcă să se decidă dacă acțiunile au un preț echitabil.

Ce este valoarea istorică?

Valoarea istorică este o măsurare a valorii folosite în contabilitate, în care valoarea unui activ din bilanț este înregistrată la costul său de la achiziția sa de către societate.
Pe întreaga durată de viață utilă a activului, activele fixe, cum ar fi clădirile și mașinile, se vor deprecia în mod constant, iar în bilanț, amortizarea anuală se acumulează pe parcursul timpului și se înregistrează sub costul istoric al unui activ.
Scăzând amortizarea acumulată din costul istoric, se obține o valoare netă a activelor, ceea ce reprezintă o supraestimare a valorii reale a unui activ.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Ipotecă

Ce este și cum funcționează ipoteca?

Ipoteca este o garanție utilizată în cadrul unui contract de credit ipotecar pentru a asigura rambursarea sumelor împrumutate. Împrumutatul poate constitui o ipotecă asupra unui bun imobil, cum ar fi ...
Citește mai mult
Glissando Garden Center

Glissando Garden Center debutează cu succes pe piața AeRO

Glissando Garden Center, liderul din Vestul țării în domeniul comerțului cu flori, plante și articole de grădină, debutează cu succes pe piața AeRO de la Bursa de Valori București. Fondată ...
Citește mai mult

Venituri Viitoare în ArenaXT

În cadrul platformei ArenaXT și al aplicației mobile Goldring au fost introduse noutăți, iar în cele ce urmează le vom detalia, pentru ca tu să fii la curent cu toate ...
Citește mai mult
 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA