fbpx

GOLDRING SA


VLO

Valero Energy Corporation
  25.09.2023

Valero Energy Corporation este o companie care fabrică și comercializează combustibili pentru transport și alte produse petrochimice și operează în următoarele segmente de afaceri: Rafinare, Etanol și Combustibili regenerabili. Compania este cel mai mare rafinor independent de petrol din lume, având 15 rafinări în Statele Unite, Canada și Regatul Unit; este al doilea producător mondial de etanol din porumb și al doilea cel mai mare producător de motorină din surse regenerabile din lume. Valero Energy Corporation își are sediul central în San Antonio, Texas, SUA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 5,40$, față de estimările de 5,04$, în scădere cu 52% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului II din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 1,02$, pentru trimestrul II din 2023, egal cu cel din trimestrul I din 2023.

Acțiunea Valero Energy Corporation este listată pe bursa de acțiuni NYSE sub simbolul bursier VLO. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 51,3 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din mai-iunie 2023 și până în prezent cu circa 40%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,65, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 65% mai volatil decât piața. Beta este mai ridicat în comparație cu media PEERS.

În ceea ce privește indicatorii de evaluare, acțiunile VLO se tranzacționează la un discount față de PEERS, ceea ce face acțiunea mai atractivă pentru cumpărare.

VLO

Perspectivă pe termen mediu și lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long175$20%125$

VLO

De la minimele din mai-iunie 2023, prețurile acțiunii Valero au crescut de la un nivel de suport situat la marginea inferioară a norului Ichimoku, de la circa 104$, și au reușit să iasă deasupra norului la începutul lunii august 2023. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde, ceea ce este “bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețului, este pozitiv. De la minimele din mai-iunie 2023, linia ROC are o mișcare ascendentă și se află la un nivel supra-cumpărat (nivelul 25), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare în luna iulie 2023, deoarece s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -5). De la adâncitura din iunie 2023, linia MACD are o mișcare ascendentă și atinge acum un nivel supra-cumpărat (nivelul 5), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Valero are o mișcare ascendentă de la minimele din mai-iunie 2023. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

VLO

Graficul zilnic al Valero arată că prețurile se află într-un raliu de la minimele din iunie 2023 și testează acum un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia de culoare roșie), de la circa 147$. Într-un scenariu bullish, acestea ar trebui să treacă peste această rezistență. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile la începutul lunii august 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este “bullish“.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Valero este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din iunie-iulie 2023) și se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia de culoare roșie). Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să treacă peste propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Valero. Indicatorii direcționali au generat un semnal în iulie 2023, care indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii, pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este acum unul puternic, deoarece linia ADX a depășit nivelul 30.

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul va reveni peste 152$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA