fbpx

GOLDRING SA


VNT

Vontier Corporation
  10.07.2023

Vontier Corporation este o companie de tehnologie industrială care furnizează echipamente tehnice, componente, software și servicii pentru producție, reparații și service în industria infrastructurii de mobilitate din întreaga lume. Compania operează prin două segmente de afaceri: Tehnologii de mobilitate și Tehnologii de diagnosticare și reparații. Produsele din segmentul Tehnologii de mobilitate includ soluții și servicii pentru distribuirea combustibilului, gestionarea la distanță a combustibilului, sistemele de puncte de vânzare și de plată, urmărirea vehiculelor și managementul flotelor și produse de management al traficului. Produsele din segmentul Tehnologii de diagnosticare și reparații cuprind echipamente de reparare a vehiculelor, cutii de scule, echipamente de diagnosticare auto și software, precum și echipamente de service pentru roți pentru atelierele de instalare și reparații a anvelopelor auto. Compania are sediul în Raleigh, North Carolina, SUA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului I din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,68$ (față de estimările de 0,61$), în scădere cu 3% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2022. Firma va distribui către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,025$ pentru trimestrul I din 2023, egal cu cel din trimestrul IV din 2022.

Acțiunea Vontier Corporation este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier VNT. Vontier s-a listat la New York pe 9 octombrie 2020, după ce Fortive Corporation („Fortive”) (NYSE: FTV) a anunțat că a finalizat separarea segmentului său de tehnologii industriale (spin-off). Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 4,9 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din sept.-oct. 2022 și până în prezent cu circa 90%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,28, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 28% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long36-37$15%27$

VNT

De la minimele din sept.-oct. 2022, prețurile acțiunii Vontier au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 17$, și au ieșit deasupra norului la sfârșitul lunii martie 2023, ceea ce denotă că trendul descendent al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC (Rate of Change), care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura din octombrie 2022, situată sub un nivel supra-vândut (nivelul -20), linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă până la vârful de la sfârșitul lunii februarie 2023. Apoi, linia ROC a avut o mișcare descendentă de la un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40) spre nivelul zero. De la minimele din mai 2023, linia și-a reluat creșterea și se află acum la un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD (Moving Average Convergence Divergence) a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lunii noiembrie 2022, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -2). De la adâncitura din octombrie 2022, linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut de un nivel supra-cumpărat (nivelul 2), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Vontier are un trend ascendent de la minimele din septembrie-octombrie 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

VNT

Graficul zilnic al Vontier arată că prețurile au spart în luna mai 2023 un nivel de rezistență (de culoare violet), de la circa 28$. După această spargere, acestea și-au continuat trendul ascendent până la maximele din iunie, de la circa 32$, care încă nu au fost depășite în luna iulie curentă. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile în luna februarie 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este considerat “bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Vontier este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400. Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din octombrie-noiembrie 2022), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să depășească propria rezistență (linia de culoare roșie).

Sistemul de indicatori DMI (Directional Movement Index) a susținut creșterea prețurilor acțiunii Vontier. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la începutul lunii ianuarie 2023, arătând o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra -DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul slab acum, întrucât linia ADX se află sub nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Prețul se poate îndrepta spre maximele istorice din ianuarie și septembrie 2021, de la circa 36-37$. Pe termen scurt, prețul acțiunii se consolidează. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul trece peste nivelul de 32$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA