fbpx

GOLDRING SA


WWD

Woodward, Inc.
  18.03.2024

Woodward, Inc. este o companie care furnizează produse pentru piețele aerospațiale și industriale. Aceasta operează prin segmentele Aerospațial și Industrial. Segmentul Aerospațial este implicat în producția, proiectarea și service-ul de produse pentru gestionarea combustibilului, aerului, arderii și mișcării. Cu o moștenire de peste 50 de ani în industria aerospațială, compania este în fruntea industriei în dezvoltarea și furnizarea de produse, cum ar fi sistemele de control al mișcării și de propulsie integrate (turbine aerospațiale, sisteme control aeronave). Segmentul Industrial oferă produse pentru industriile de petrol și gaze, petrochimie și procesare. Produsele sale, precum pompele, sistemele de control al cabinei de pilotaj, motoarele și senzorii, sunt utilizate de companii precum The Boeing Company și General Dynamics Corp. Compania are sediul în Fort Collins, Colorado, SUA.

O defalcare a veniturilor companiei pe segmente de afaceri este prezentată aici.

WWD

Compania a raportat rezultatele financiare pentru aferente trimestrului I din 2024 (anul fiscal se încheie la 30 septembrie), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 1,45$ (față de estimările de 1,12$), în creștere cu 196% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului I din 2023. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,25$ pentru trimestrul I din 2024, mai mare în comparație cu 0,22$ aferent trimestrului IV din 2023.

Acțiunile Woodward sunt listate la bursa de valori americană NASDAQ, sub simbolul bursier WWD. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 8,7 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din septembrie 2022 și până în prezent cu peste 80%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,35, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 35% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long175$19%125$

WWD

 

De la minimul din septembrie 2022, prețurile acțiunii Woodward au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 80$. Acestea au ieșit deasupra norului la începutul lunii mai 2023, ceea ce denotă că trendul anterior al prețului acestei acțiuni s-a schimbat. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului. Semnalul este convingător, deoarece norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, care arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la adâncitura din aprilie 2023, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a trecut inițial de un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), după care s-a întors. Din iulie 2023, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), în funcție de evoluția prețului.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă de la începutul lunii noiembrie 2022, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut. Linia indicatorului a trecut inițial de un nivel supra-cumpărat (nivelul 5), după care s-a întors. Din noiembrie 2023, linia hoinărește în jurul acestui nivel, trimițând un semnal neclar.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Woodward are un trend ascendent de la minimul din septembrie 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

 

WWD

Graficul zilnic al Woodward arată că prețurile s-au aflat într-un raliu și au depășit la începutul lunii noiembrie 2023 un nivel de rezistență constituit de maximele anterioare, ușor sub 130$ (de culoare violet). Prețurile au atins un vârf la începutul lui martie 2024, peste nivelul de 150$, după care s-au corectat în zilele următoare. Să remarcăm faptul că media mobilă pe 50 de zile a trecut peste cea pe 200 de zile la începutul lui mai 2023. Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 de zile, ceea ce este “bullish“.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Woodward este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 400. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din luna martie-aprilie 2023), confirmând mișcarea prețurilor. Linia RS a atins un vârf în luna noiembrie 2023, după care s-a corectat. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și reia mișcarea ascendentă și să se îndrepte spre nivelul de rezistență (de culoare roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Woodward. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lui ianuarie 2023, arătând o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul a fost unul puternic până în luna august 2023, dar apoi s-a corectat și a pierdut din intensitate odată cu scăderea liniei ADX sub nivelul 25. Totuși, ADX ar putea reveni peste nivelul 25 dacă prețurile își vor relua raliul.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu, este posibil să asistăm la o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni și să atingem noi maxime. Se recomandă ca investitorii să intre din nou la cumpărare doar dacă prețul va depăși nivelul de 50 de dolari.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA