fbpx

GOLDRING SA


XYL

Xylem Inc.
  08.04.2024

Xylem Inc. este o companie care se angajează în proiectarea, fabricarea și aplicarea tehnologiilor de inginerie pentru industria apei. Acesta operează în principal prin următoarele segmente de afaceri: Water Infrastructure, Applied Water,  Measurement and Control Solutions. Segmentul de Infrastructură a apei se concentrează pe transportul, tratarea și testarea apei. Segmentul de Apă aplicată cuprinde utilizările apei și se concentrează pe piețele finale comerciale, rezidențiale și industriale. Segmentul Soluții de măsurare și control se concentrează pe dezvoltarea de soluții tehnologice care permit utilizarea inteligentă și conservarea resurselor critice de apă și energie, precum și instrumentele analitice utilizate în testarea apei. Compania are sediul în Washington, DC, USA.

 

O defalcarea a veniturilor companiei pe segmente de afaceri este prezentată aici.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2023 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,99$ (față de estimările de 0,96$), în creștere cu 8% în raport de profitul net pe acțiune pe T4 din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,36$ pe T4 din 2023 în creștere față de 0,33$ pe T3 din 2023.

Acțiunea Xylem este listată pe bursa de acțiuni americană NYSE, sub simbolul bursier XYL. Compania are în prezent o capitalizare de piață în jur de 31 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din octombrie 2023 și până în prezent cu peste 45%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,10 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 10% mai volatil în comparație cu piața.

 

Perspectivă pe termen mediu 

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long138$8%120$

 

De la minimele din oct. 2023, prețurile acțiunii Xylem au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 88$. Ele au ieșit deasupra norului la începutul lui dec. 2023. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimele din oct. 2023, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), propulsată de evoluția prețului. Linia ROC se mișcă acum ușor sub nivelul supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o menținere a presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare în luna noiembrie 2023, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -4). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și se îndreaptă spre un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 8), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Xylem are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold-$-%-$

 

Graficul zilnic al Xylem arată că prețurile s-au aflat într-un raliu de la minimele de la sfârșitul lui oct. 2023 și au trecut peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (de culoare violet) la începutul lunii feb. 2024, de la circa 117$. Ele au atins un maxim în luna mar. 2024, ușor peste 130$, după care la începutul lunii aprilie raliul nu mai progresează. Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile în dec. 2023. Prețurile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Xylem este reflectată în linia puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (minimele din oct. 2023), dar în general panta nu a fost la fel de ascendentă ca cea a prețurilor (relativ plată de la începutul lui feb. 2024). Dacă prețurile își vor continua raliul, atunci linia RS își va relua și ea mișcarea ascendentă.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Xylem (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii noi. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul a fost unul foarte puternic în luna dec. 2023, cum linia ADX a depășit nivelul 50 de unde s-a corectat. Linia ADX a căzut acum sub nivelul 25, ce poate fi un semnal de alarmă asupra evoluției raliului.

 

Concluzie finală

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni și atingerea de maxime istorice din septembrie 2021. Investitorii ar trebui să intre din nou la cumpărare numai dacă prețul depășește nivelul de rezistență de la circa 130$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA