fbpx

SSIF GOLDRING SA


ZM

ZOOM VIDEO COMMUNICATIONS
  07.05.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG100$200$

zm

 

LONG 07.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Zoom Video Communications Inc. (simbol bursier: ZM, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata ca preturile actiunii au crescut de la minimele din dec. 2019 si au atins un maxim istoric pe 24 aprilie, de circa 182$ (linia rosie).

Compania este relativ noua pe bursa. Ea a decis sa fie listata in apr. 2019 la un pret initial in IPO de $36 pe actiune si a inceput tranzactionarea pe bursa pe data de 18 apr. 2019, inchizand prima zi la peste 60$ pe actiune.

Pretul actiunii Zoom Video a crescut cu peste 180% de la minimele din dec. 2019 pana la maximul din apr. 2020. Compania ofera un produs software pentru videoconferinte si online meeting foarte accesat de consumatori in perioada coronavirus.

ROC (linia violet), ce arata modificarea procentuala a preturilor, este pozitiva. Linia indicatorului a avut o miscare ascendenta de la minimul din oct. 2019 pana la maximul din mar. 2020 cand a atins un nivel supra-cumparat (nivelul 80.0). Dupa divergenta negativa cu preturile din apr. 2020, linia s-a corectat usor. Daca linia ROC se va misca din nou spre nivelul supra-cumparat, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat un semnal de cumparare la inceputul lunii ian. 2020, cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia MACD a avut o traiectorie ascendenta pana la maximul din apr. 2020. Ea se misca deasupra unui nivel supra-cumparat (nivelul 10.0), fapt ce indica o mentinere a presiunii la cumparare.

In general acțiunea Zoom Video are un trend ascendent din dec. 2019. O corectie a preturilor actiunii poate surveni cum actiunea este supra-cumparata, fapt ce a condus la o supra-evaluare. Totusi investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT185$115$

zm

 

SHORT 07.05.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Zoom Video a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul incheiat la sfarsitul lui ian. 2020, peste asteptarile analistilor. Castigul net pe actiune a fost la nivelul de 0,05$ fata de estimarile pentru o pierdere neta de 0,01$ (o surpriza pozitiva de 0,06$). Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al actiunii Zoom Video arata ca preturile actiunii se corecteaza de la un nivel de rezistenta constituit din maximul istoric din apr. 2020 (linia rosie), cazand spre linia de trend ascendent. Ele pot gasi un suport la nivelul de circa 130$ (linia violet punctata) sau chiar mai jos la fostul nivel de rezistenta constituit din maximele din iun.-iul. 2019, de la circa 105$ (linia violet). Preturile se tranzactionează inca deasupra mediilor mobile pe 50 si 200 zile (50d si 200d EMA).

Preferinta investitorilor pentru actiunea Zoom Video este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut un trend ascendent din feb. 2020 pana la maximul din mar. 2020, confirmand raliul preturilor. Linia RS are o miscare de consolidare in interiorul unui triunghi de la sfarsitul lui mar. 2020. Daca preturile isi vor relua cresterea, atunci linia RS ar trebui sa confirme.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Zoom Video (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis un semnal inca de la inceputul lui ian. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul ascendent a fost unul puternic in perioada feb.-mar. 2020, cum linia ADX a atins de doua ori nivelul de alerta 50. Trendul si-a pierdut din putere odata cu corectia preturilor, cum ADX cade sub nivelul 25.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA