Moderna, printre fruntașii cursei dezvoltării unui vaccin

În urma izbucnirii pandemiei de coronavirus, a început o cursă pentru dezvoltarea vaccinului care să combată acest virus. Marile companii farmaceutice au anunțat începerea primelor teste, cu rezultate optimiste ale majorității dintre acestea.

Una dintre companiile care au avansat destul de mult cu dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirus este Moderna.

Moderna Inc. este o companie americană din domeniul biotehnologic, care urmărește descoperirea și dezvoltarea unor medicamente, tratamente sau vaccinuri care se bazează pe tehnologia mRNA. Sediul companiei se află în Cambridge, Massachusetts. La sfârșitul anului 2019, compania avea 820 angajați.

Tehnologia Moderna presupune inserția mRNA în celulele vitale care setează celulele să dezvolte reacții imune și astfel, să se evite crearea externă și injectarea unor medicamente convenționale.

Odată cu pandemia de coronavirus, Moderna a pornit, la fel ca și alte companii, în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin. Deocamdată, se fac testări iar compania a anunțat că acestea sunt promițătoare.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 peste așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost la nivelul de 0,35$ față de estimările de 0,37$, în scădere față de pierderea netă de 0,40$ pe T1 din 2019.

În decembrie 2018, acțiunile Moderna (simbol MRNA) au fost listate pe bursă, reprezentând cea mai mare ofertă publică inițială a unei companii biotech, reușind să atragă 621 mil. $, valoare companiei ridicându-se la nivelul de 7.5 mld. $.

De la listare și până acum, acțiunile MRNA au înregistrat o creștere de aproximativ 375%.

Știați că..

Moderna a făcut parte din delegația companiilor din domeniul farmaceutic care au participat la discuțiile cu Donald Trump pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19, în martie 2020? Administrația Medicamentelor și Alimentelor din SUA au aprobat începerea testelor a doua zi, iar Moderna a primit o finanțare de 483 mil. $ din parte Operation Warp Speed?

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Moderna în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul MRNA.

Dorești să investești și tu în acțiunile MRNA și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian,

Broker Goldring