Amazon, forță economică și culturală

Amazon.com Inc., este o companie americană de tehnologie multinațională ,înființată în 1994 de Jeff Bezos, cu 798.000 de angajați, fiind al doilea cel mai mare angajator privat din SUA. Se concentrează pe comerț electronic, cloud computing, streaming digital și informații artificiale. Este considerată una dintre companiile de tehnologie din Big Four, împreună cu Google, Apple și Microsoft. A fost denumită „una dintre cele mai influente forțe economice și culturale din lume”.

Amazon este cunoscut pentru inovația distruptivă (distruptive technologies) dusă la scară largă. Este cea mai mare piață online din lume, furnizor de asistență AI și platformă de cloud computing, măsurată de venituri și capitalizare de piață. Amazon este compania de Internet cu cele mai mari venituri din lume și a doua companie care a atins o capitalizare de peste 1 trilion de dolari.

O investiție inițială de 100 de dolari în IPO-ul Amazon ar fi acordat unui investitor dreptul de cumpărare a cinci acțiuni, la prețul de 18 dolari pe acțiune. Acea investiție inițială de 100 de dolari s-ar traduce la 117.837 dolari, cu 60 de acțiuni la 30 martie 2020, la un preț de închidere de 1.963,95 dolari pe acțiune.

Știați că…?

  • Amazon are sediul central în Seattle și deține aproximativ 10% din forța de muncă a întregului oraș
  • Logo-ul actual al Amazon a fost conceput pentru a înfățișa un zâmbet care merge de la A la Z. “Acest lucru înseamnă că compania este dispusă să livreze totul tuturor, oriunde în lume.
  • Amazon deține 10% din comerțul electronic din America de Nord. Office Depot, Stapes, Apple, Dell, WalMart, Sears și Liberty dețin toate alte 10% din piață, de aceeași dimensiune ca Amazon.

Găsiți analiza tehnică a evoluției acțiunilor Amazon în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul AMZN

Doriți să deveniți investitor în Amazon și să profitați de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

 

(Surse:en.wikipedia.org; www.businessinsider.com; investopedia.com; investing.com)