SNE 30.06.2020

Începând cu mijlocul lunii mar. 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport situat chiar la marginea inferioară a norului Ichimoku. Spre sfârșitul lunii mar. 2020, ele au trecut deasupra norului. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețurile se afla într-un nou raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitivă. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 și se mișcă deasupra unu nivel supra-cumpărat (nivelul 20.0).  Daca linia ROC se va menține în continuare în zona supra-cumpărată, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui mai  2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), ușor deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 3.0). Daca linia MACD va atinge zona supra-cumpărată, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

Ȋn general, pe graficul săptămânal, acțiunea Sony are un trend ascendent de la minimele din ian.-feb. 2016.
Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.


Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare