TSM 07.07.2020

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este o companie care se ocupă de fabricarea circuitelor integrate și asamblarea altor dispozitive semiconductoare sub formă de discuri de silicon (”wafers”). În primul trimestru din 2020 a raportat rezultatele financiare peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,75$ față de estimările de 0,66$, în creștere față de profitul net de 0,38$ aferent perioadei similare a anului precedent. Compania distribuie dividende trimestriale, atât în primul trimestru cât și în al doilea trimestru acesta a fost în valoare de 0,33$, având un randament de 2,25%. De la minimele din mar. 2020 până în prezent, prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 37%.

Compania este listată sub simbolul bursier: 2330 la bursa din Taiwan și de asemenea sunt listate la NYSE, sub forma de ADS – American depository share, cu simbolul TSM. Prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 37% de la un nivel de suport constituit în luna martie și se îndreaptă spre o zonă de rezistență 59$-61$, formată din maximele lunii decembrie 2019 – februarie 2020.

Începând cu mijlocul lunii martie 2020, prețul acțiunii se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind considerat un semnal de tip „bullish”. De asemenea, semnalul este unul convingător dată fiind culoarea verde a acestuia.

Indicatorul Rate of Change (ROC) indică modificarea procentuală a prețului, în cazul TSM acesta este pozitiv. Linia ROC, cea violet, are o mișcare ascendentă de la minimul din martie 2020 și a ajuns la un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20.0). Dacă se menține presiunea la cumpărare, atunci linia ROC se va menține în continuare în această zonă.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence, linia albastră, a generat un semnal de cumpărare la începutul lui iun. 2020, prin intersecția și trecerea deasupra liniei de semnal, cea roșie, aproape de nivelul zero. Creșterea în perioada următoare a liniei MACD spre nivelul 2 va fi un semnal al presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea TSM are un trend ascendent pornind de la minimele din august 2015. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic, 

Piețe Financiare