Analiza evoluției zilnice – SQ 26.06.2020

SQ

SQ

Square a raportat rezultatele financiare pe T1 2020 sub așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost la nivelul de 0,19$ față de estimările de 0,04$ (o surpriză negativă de 0,15$), în creștere față de pierderea netă de 0,01$ pe T1 2019. Compania nu distribuie dividende.  

Graficul zilnic al Square arată că prețurile acțiunii se află ȋntr-un raliu de la minimele atinse în martie 2020. Ele s-au redresat în forma literei V, din a doua parte a lunii martie 2020, trecând chiar peste un nivel de rezistență. Acest nivel de rezistență de ≈ 100$ (linia violet), constituit din maximele anterioare perioadei septembrie-octombrie 2018, reprezintă acum un nivel de suport. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile, pe 50 și 200 zile (50z și 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Square este reflectată, în raportul puterii relative RS, în raport cu indicele Russell 1000 (a se vedea panoul de mai jos). Linia RS (linia violet) are o mișcare ascendentă față de minimul din martie, confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să depășească propria rezistență constituită din maximele anterioare perioadei septembrie-octombrie 2018 (linia roșie).

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii Square (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis un semnal la începutul lunii aprilie 2020, semnal ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii, pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie).

Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Cum linia ADX urcă spre nivelul de 40, trendul este unul foarte puternic.

 

Concluzie

Pe termen scurt & mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețurilor acțiunii, fapt ce poate conduce la atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se tranzacționează și se mențin peste nivelul de 100$.