fbpx

GOLDRING SA


IP

International Paper Company
  16.06.2021

International Paper Company cu sediul în Memphis, TN, este unul dintre principalii producători mondiali de ambalaje pe bază de fibre, celuloză și hârtie cu peste 25.000 de clienți în 150 de țări. Compania funcționează prin următoarele segmente: produse de ambalare industrială, fibre de celuloză și hârtie de tipărire.

Rezultatele financiare din primul trimestru al acestui an au fost peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un unul pozitiv, de 0,76$ (față de 0,61$ profit net estimat), în creștere cu 33% în raport cu profitul net pe acțiune din trimestrul I 2020. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,51$ atât în trimestrul I din 2021, cât și în trimestrul IV din 2020.

Acțiunea International Paper Company este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier IP. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 24,6 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu circa 135%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,06 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu numai 6% mai volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long67$6%57$

IP

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii International Paper a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 26$, urmând să iasă deasupra norului în luna sept. 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut un trend ascendent de la minimul din mar. 2020 și a fost aproape de un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 40). Linia ROC coboară acum sub nivelul supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o diminuare a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lunii iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), între doua nivele supra-vândute (nivelele -2 și -4). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimele din mar.- apr. 2020 și a trecut peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 4), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea International Paper a avut un trend puternic ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Buy67$6%57$

IP

Graficul zilnic al International Paper arată că prețul se îndreaptă spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ian. 2018, de la circa 67$ (linia roșie). Media mobila de 50 zile se poate constituit suport pentru micile corecții. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea International Paper este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la minimele din aug. 2020, confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să confirme și să- și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii International Paper. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lui mai 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Ultimul val al trendului a pierdut din putere, cum linia ADX coboară iarăși spre nivelul 25.

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil ca prețul să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ian. 2018, de la circa 67$ (linia roșie).

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA