fbpx

GOLDRING SA


IVZ

Invesco Ltd.
  22.02.2021

Invesco Ltd. este o firmă de investiții, cu sediul central în Atlanta, Georgia, Statele Unite. Oferta sa de produse include fonduri mutuale, trust-uri, ETF-uri, fonduri închise și planuri de pensionare.

Rezultatele financiare din ultimul trimestru au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune de 0,72$, este în creștere cu 12% față de cel înregistrat în urmă cu un an. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,155$ pe T4 din 2020, egal cu cel din T3 din 2020.

Acțiunea Invesco este listată pe New York Stock Exchange, sub simbolul bursier IVZ. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 10,3 mld. $, iar prețul acțiunii a crescut din martie anul trecut și până în prezent cu peste 250%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,31 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 31% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long29-30$31%17$

IVZ

Acțiunile Invesco au găsit un nivel de suport sub norul Ichimoku, la prețul de 6$. La începutul lunii nov. 2020, prețul acțiunii a reușit sa iasă deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent început la sfârșitul lui ian. 2018 s-a inversat.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut un trend ascendent de la minimele din sept. 2020 și s-a mișcat în ultimele luni între două nivele „supra-cumpărate” (nivelul 30 și 60), fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din mar. 2020, confirmând trendul acțiunilor. Linia MACD se îndreaptă spre un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 3), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Invesco are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long29-30$31%17$

IVZ

Pe graficul zilnic al acțiunii Invesco, observăm cum prețul acțiunii a trecut peste nivelele de rezistență de la circa 18$ și apoi de la 22$. Acum, prețul se corectează ușor spre fostul nivel de rezistență de la 22$ care devine un suport (schimbare de polaritate). Din martie anul trecut trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de invalidarea liniei de trend descendent trasată pe grafic de la maximele din ian. 2018 (linia roșie). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Invesco este reflectată în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500 Index. Linia RS are un trend ascendent de la minimele din martie anul trecut, confirmând trendul ascendent al acțiunilor. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Invesco. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă de la sfârșitul lunii mai 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este unul foarte puternic, cum linia ADX a avut o mișcare ascendentă și atinge nivelul 45.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre nivele văzute ultima dată în apr. 2018, de la circa 29-30$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA