fbpx

GOLDRING SA


TW

Tradeweb Markets Inc.
  05.04.2021

Tradeweb Markets Inc. este o companie internațională de servicii financiare care operează piețe electronice OTC (over-the-counter) pentru tranzacționarea produselor cu venit fix, ETF-uri și instrumente derivate. Tradeweb a fost lansată în 1998, creând prima piață online de tranzacționare multi-dealeri pentru obligațiunile de stat SUA. În 2000 și-a deschis biroul din Londra și a lansat piețe electronice pentru tranzacționarea obligațiunilor de stat europene și a obligațiunilor agențiilor sponsorizate de guvernul SUA.

Rezultatele financiare pentru trimestrul IV 2020 au fost conform așteptărilor analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost de 0,34$, în creștere cu 31% față de anul precedent. Compania a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,08$ aferent trimestrului IV din 2020, egal cu cel din trimestrul anterior.

Acțiunea Tradeweb Markets este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier TW. Acțiunile au început tranzacționarea pe 4 aprilie 2019, prețul din IPO fiind de 27$. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 17,6 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 130%.

Indicatorul beta β al acțiunii are valoarea de 0,80 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 20% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long87$15%66$

TW

De la minimele din mar. 2020, de la circa 33$, prețul acțiunii Tradeweb Markets a crescut aflându-se într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la sfârșitului lui sept. 2020, linia ROC se mișcă între nivelul zero și un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20).

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lunii nov. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă spre un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 4,5), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Tradeweb Markets are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long87$15%66$

TW

Graficul zilnic al Tradeweb Markets prezintă un raliu al prețului de la minimul din aug. 2020, de la circa 50$. Acțiunile au reușit să spargă în luna feb. 2021 un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din iun. & dec. 2020, de la circa 69$. La începutul lui mar. 2021, prețul s-a corectat spre fostul nivel de rezistență care acum a devenit suport (schimbare de polaritate). Acțiunile și-au revenit și încearcă acum să spargă nivelul de rezistență de la circa 75$. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Tradeweb Markets este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la suport spre un nivel de rezistență constituit din maximul anterior din iun. 2020. Linia a fost plată în luna mar. 2021. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și reia creșterea spre rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Tradeweb Markets. Indicatorii direcționali au trimis un semnal de la sfârșitului lui sept. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). De la începutul lui mar. 2021, ultimul val al trendului a pierdut din intensitate cum linia ADX s-a corectat și a căzut sub nivelul 20. Este de așteptat ca trendul ascendent să-și recapete puterea.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii se menține peste 75$.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletter și intră în tragerea la sorți pentru a câștiga una din cele 10 cărți pe care le oferim. „Analiza tehnică și managementul de portofoliu”, scrisă de analistul tehnic Dan Turmacu.

Regulament Giveaway


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA