fbpx

SSIF GOLDRING SA


Anuitatea

Ce este anuitatea?

Anuitatea reprezintă o sumă de bani depusă la intervale egale. Ca urmare a acestei depuneri către o instituție financiară se primește o dobândă.

Care sunt tipurile de anuitate?

Anuitatea poate fi definită în funcție de plata lunară depusă (anuitate cu rată fixă sau variabilă) și din punctul de vedere al perioadei de rambursare (anuitate viageră, anuitate temporară, anuitate perpetuă).

Diferența dintre anuitatea cu rată fixa și cea cu rată variabilă este faptul că, pentru cea fixă suma de bani este invariabilă pe toată perioada de plată, în schimb pentru cea variabilă suma de bani primită poate să difere în funcție de rezultatul financiar obținut  în urma investițiilor în care sunt plasați banii de către instituția financiară.

Anuitatea poate fi clasificată: după momentul efectuării plății  (poate fi de amortizare și se plătește sfârșitul anului) și anuitate de depunere (este plătită la începutul anului).

Cum funcționează?

Anuitatea este utilizată pentru a asigura deponenților un flux monetar stabil în anii în care urmează să se retragă din activitate sau să se pensioneze.  Modul de funcționare este similar celui unui depozit bancar, sumele obținute sunt folosite de instituțiile financiare pentru a acorda împrumuturi, astfel din profiturile generate se plătesc dobânzile deponenților.

< Vezi alți termeni bursieri

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 

 

Noutati
 
Sectorul bancar

Ce consecințe au prăbușirile băncilor asupra sectorului bancar?

Luna martie a adus multe provocări investitorilor, de la date economice importante – în perspectiva ședinței Fed și a luptei împotriva inflației, până la situația complicată a unor bănci importante ...
Citește mai mult

Strategii și etape de listare la Bursa de Valori București

Bursa de Valori București facilitează fluxul de bani între investitori și afacerile de succes care caută finanțare nebancară. Pe lângă accesul la capital, o companie listată are parte de numeroase ...
Citește mai mult
Femei

Femei de succes la bursă

Prezența femeilor în economie reprezintă un element esențial în vederea creșterii și dezvoltării potențialului economic al unei țări. Investițiile au fost mult timp considerate ca fiind o lume a bărbaților, ...
Citește mai mult
 
SSIF GOLDRING SA